ADV Romania in parteneriat cu Primaria Iasi si Centrul de Resurse ”Tineri si Liberi”, R. Moldova va invita, joi 21 mai 2009 , ora 10.00 la Sala de conferinte Cuza a Hotelului Unirea Iasi, la deschiderea Conferintei transfrontaliere „Impreuna pentru o comunitate sanatoasa” la care vor participa 157 de persoane din judetele transfrontaliere ale Romaniei – Iasi, Vaslui, Botosani, Galati si din Republica Moldova - reprezentanti ai autoritatilor publice, organizatiilor neguvernamentale, medici, jurnalisti - care activeaza in domeniul asistentei pentru persoanele infectate cu HIV si/ sau consumatoare de droguri.

Conferinta isi propune facilitarea dezvoltarii de proiecte comune Romania - Republica Moldova care sa aiba ca rezultat identificarea necesitatilor privind imbunatatirea cadrului legislativ referitor la HIV/SIDA si consumul de droguri, implicarea activa a autoritatilor locale si centrale în asigurarea continuitatii interventiilor de prevenire, tratament si suport finantate pana in prezent de catre Fondul Global, Uniunea Europeana sau alti donatori privati, acordarea unei atentii sporite programelor destinate grupurilor vulnerabile, alocarea de fonduri suplimentare, suficiente, pentru programele de prevenire, suport si tratament, demararea procesului de sub-contractare a organizatiilor non-guvernamentale ca furnizori de servicii medico-sociale.

In cadrul acestui proiect se va propune infiintarea unei retele transfrontaliere formata din ONG-uri, autoritati si mass media, din Romania si Republica Moldova care sa sprijine realizarea acestor proiecte.

 „Chiar daca la acest moment sunt probleme greu de depasit in realizarea de colaborari cu Republica Moldova, avand in vedere faptul ca infectia cu HIV si consumul de droguri sunt realitati care nu tin cont de granite administrative, Fundatia „Alaturi de Voi” Romania se va implica in continuare pentru rezolvarea comuna a unor probleme comune, deci pentru dezvoltarea de proiecte care sa aiba rezultate bune pentru ambele tari” – a declarat Angela Achitei, presedinte al ADV Romania.

Conferinta transfrontaliera este evenimentul major al proiectului „Impreuna pentru o comunitate sanatoasa”, realizat de ADV Romania in parteneriat cu Primaria si Consiliul local Iasi si Centrul de Resurse “Tineri si Liberi” Republica Moldova. Bugetul total al proiectului este de 149.605 euro, din care finantatorul: Uniunea Europeana prin Programul Phare – contribuie cu suma de 134.644 euro iar cofinantatorii: Primaria si Consiliul Local Iasi - cu suma 7480 euro si ADV Romania – cu suma de 7481 euro.

Detalii privind evenimentul puteti obtine la tel: 0740.513864 sau mail: office@alaturidevoi.ro, persoana de contact, Mihaela Munteanu – coordonator PR ADV Romania. Pentru informatii si eventuale reclamatii referitoare la proiectul PHARE accesati : cfcu.phare@mfinante.ro