Crucea Rosie Romana  - Filiala de Cruce Rosie sector 5 Bucuresti in parteneriat cu Inspectoratul Pentru Situatii de Urgenta ‚Dealul Spirii” al Municipiului Bucuresti si Biserica“Sf. Mare Mc. Gheorghe si Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partos”  din incinta lnspectoratului, si  R.A.T.B.  BUCURESTI,  prin RATB – ETA.A. Ferentari, sub sigla ” Impreuna pentru Umanitate” au deschis ieri inca doua puncte pentru distribuirea de piine si /sau alte produse alimentare si nealimentare  persoanelor  cu venituri reduse aflate in situatii de risc social, constituind donatii umanitare,  in cadrul Programului Social-Umanitar de Sprijin pentru persoane virstnice.   

Programului Social-Umanitar de Sprijin pentru persoane virstnice se deruleaza in sectorul 5 Bucuresti incepind cu luna decembrie 2005, in cadrul unui Parteneriat dezvoltat si existent intre Filiala de Cruce Rosie sector 5 Bucuresti – donator, C.A.R.P. OMENIA Bucuresti  si D.G.A.S.P.C. sector 5 - Parteneri Sociali. Incepind cu luna iulie 2006, in fiecare zi de marti si vineri a fiecarei saptamini din an se distribuie piine (1000 bc. piine/luna) si/sau – periodic alte produse alimentare sau nealimentare persoanelor virstnice fara venituri sau cu venituri insuficiente la sediul CARP OMENIA din str. Amurgului nr. 53, sector 5, Bucuresti si cel putin 20 pachete alimentare lunare de baza distribuite de voluntarii  Crucii  Rosii la domiciliul virstnicilor nedeplasabili din comunitatea locala a sectorului  5 Bucuresti.

Beneficiarii programului sunt virstnicii fara venituri sau cu venituri insuficiente si persoane aflate in dificultate,  intre Partenerii Sociali fiind constituita o baza de date comuna,  reactualizata periodic, care totalizeaza 6800 virstnici si 3000 de beneficiari reprezentind alte categorii defavorizate social (familii monoparentale cu copii minori, familii in situatii vulnerabile, cazuri sociale).

Fondurile de initiere ale Programului au fost colectate de catre tinerii voluntari din cadrul institutiilor scolare partenere din sectorul 5 Bucuresti (Scoala Sf. Elefterie” nr. 150, Colegiul Tehnic Energetic, Colegiul Economic Viilor)  in cadrul activitatii de cruce rosie „Maratonului Mosului – decembrie 2005”. Programul a fost continuat  cu sprijinul  SC SOCET SA - COMPLEX COMERCIAL CHIRIGII care a sponsorizat cu produse alimentare in  perioada ianuarie – iunie 2006( cite 10 pachete lunar) iar incepind cu luna iulie 2006 programul a primit finantare din partea Crucii Rosii Norvegiene – Tinutul Rogaland.

Donatiile periodice in produse oferite de   Sponsorii  Parteneri ai Filialei de cruce Rosie sector 5 Bucuresti: SC ELECTROMAGNETICA SA si Sindicatul ELECTROMAGNETICA, SC GIRONDE S.R.L., SC VELPITAR SA, Asociatia Donum BASE, precum si ale Sponsorilor  Sediului Central al Crucii Rosii Romane  CARREFOUR SA, MEGA IMAGE SA,  SC De Silva SRL  si SC POLICOLOR SA - au facut posibil sa ne putem bucura impreuna de succesul acestui Program pe care  il extindem in cadrul comunitatii locale din sectorul 5 Bucuresti,  cu inca doua puncte de distributie, dupa cum urmeaza:

1.Biserica “Sf. Mare Mc. Gheorghe si Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partos” – de la sediul ISU “Dealul Spirii” Bucuresti din  Calea 13 septembrie nr. 135, sector 5, in fiecare zi de joi, incepind cu orele 10,00,
2. RATB Bucuresti – ETA. A FERENTARI, str. Iacob Andrei nr. 30, in fiecare zi de marti, incepind cu orele 11,00.

Le adresam multumiri  Partenerilor  Sociali pentru spiritul uman si solidar in care ne dezvoltam si pentru ca putem aduce impreuna  sperante de bine virstnicilor  carora astazi le spunem  sincer „LA  MULTI  ANI!”

Sponsorii evenimentelor sunt: SC VEL PITAR SA si SC SOCET SA  - Complex Comercial Chirigii, iar parteneri de suflet  ne sunt prieteniii din cadrul Ansamblului „Miorita” al D.G.A.S.P.C. sector 5 Bucuresti  in componenta caruia intra  tineri din centrele de zi Ciresarii II si Sf. Nicolae, sector 5 Bucuresti, centre asistate social-umanitar de catre Filiala de Cruce Rosie sector 5 Bucuresti in cadrul Programului „Tineri pentru tineri”.

Pentru informatii suplimentare contactati:
Ana UNGUREANU, Director Filiala de Cruce Rosie sector 5 Bucuresti: 0766340024, 0748 827 668,

Preot Vasile BIRLEANU Biserica “Sf. Mare Mc. Gheorghe si Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partos” : 0723 322 724,

Teofan Augustin BULF, Sef Sectie Coordonator RATB – ETA.A Ferentari: 0745 246 114