Fundatia Baylor Marea Neagra, furnizor acreditat de cursuri de educatie medicala continua, in colaborare cu Autoritatea de Sanatate Publica Constanta- Dr. Paris Elena organizeaza cursul "Prevenirea transmiterii infectiei HIV si a altor infectii cu transmitere sexuala in randul tinerilor din sistemul de invatamant".

Cursul se adreseaza medicilor si asistentelor din cabinetele scolare si este creditat de Ordinul Asistentelor Medicale si Moaselor din Romania si Colegiul Medicilor din Romania cu 16 credite EMC.

Tematica cursului va  cuprinde:
- Epidemiologia globala a infectiei cu HIV
- Manifestari clinice ale infectiei cu HIV
- Riscul expunerii profesionale
- Confidentialitate si legislatie despre infectia HIV
- Dinamica psihologica la pacientii HIV pozitivi
- Profilaxia infectiilor cu transmitere sexuala
- Planificarea familiala la persoanele cu HIV si alte infectii cu transmitere sexual

Cursul se va desfasura in doua sesiuni, in datele de 24 si 25 noiembrie 2008 (intre orele 9.00 - 13.30). Cursul va avea loc la Centrul de Excelenta din str. Prelungirea Liliacului nr. 10, km.4-5, Constanta. Taxa de curs este de 30 de lei si include suportul de curs, pauzele de cafea si si alte costuri organizatorice.

Pentru relatii si inscrieri va rugam sa o contactati pe Cristina Puscasu- coordonator proiect educatie la tel/fax 0241 691 730; mobil 0788 522 492; e-mail: cpuscasu@baylor-romania.ro; (de luni pana vineri intre orele 9.00-16.30).