Madonna a donat pentru a cincea editie a Balului de Caritate de Halloween una dintre perechile ei preferate de pantofi Christian Dior. Intrucat tocurile poarta autograful artistei credem ca fericita castigatoare se va gandi de doua ori inainte de a iesi in ploaie.

De aceasta data insa pantofii Madonnei nu vor fi licitati la bal.

Anul acesta Ovidiu Rom doreste sa mute atentia publicului de la Licitatia Celebritatilor catre Implicarea Civila.

Prin acest concept nou, toti invitatii vor avea ocazia de a se implica direct  in cauza combaterii abandonului scolar provocat de saracie. Astfel, facand o donatie direct la eveniment fiecare oaspete va putea da unui copil o sansa la o viata mai buna si va putea castiga  pantofii Madonnei sau alte obiecte speciale donate de celebritati.

Ce se va intampla


Fiecare invitat va gasi in dreptul locului sau patru cupoane, fiecare reprezentand o optiune de donatie. Cupoanele completate vor participa la o tombola si pentru fiecare categorie de donatii va putea fi castigat un premiu special.  

Optiunile de donatii variaza intre 50 € si 10,000 €. Astfel oricine face o donatie poate participa la una dintre cele patru tombole.

Unde vor merge banii

Donatia de 50 €  va acoperi costul rechizitelor pentru ca un copil sarac sa poata incepe scoala (ghiozdan, uniforma, pantofi, rechizite). 

Donatia de 1,000 € va asigura “echiparea” unei clase astfel incat sa fie creat un mediu de invatare centrat pe copil care sa stimuleze creativitatea si curiozitatea ;I training pentru dascali in metode educationale moderne.

Donatia de 5,000 € va merge catre organizarea unui Atelier de Vara pentru 50 dintr-o comunitate saraca.  Aceste ateliere ajuta copiii sa fie pregatiti pentru clasa I. Donatia va acoperi costurile materialelor educationale, gustarilor, implcarii a doi profesori si a unui mediator scolar.

Donatia de 10, 000 € va permite Adoptarea unei Scoli dintr-o comunitate saraca prin acoperirea costurilor de recrutare a copiilor pentru scoala, rechizite, training pentru dascali, dotarea claselor si crearea unui grup local de actiune care sa implice parinti, profesori, autoritati locale. Donatorul va primi un raport detaliat narativ si financiar. De asemenea, Ovidiu Rom va oferi scolii o placa inscriptionata cu numele sponsorului.

Ovidiu Rom s-a angajat in cresterea gradului de constientizare a opiniei publice cu privire la importanta accesului la educatie pentru toti copiii Romaniei, mai ales pentru cei mai saraci dintre ei.

“Stim cum sa facem acest lucru. Dar nu se va intampla la o scara suficient de mare pentru a face o diferenta fara suport public general”,Leslie Hawke, Presedinte si co-fondator al Asociatiei Ovidiu Rom.  

Balul de Caritate de Halloween – Editia Globala va avea loc la Palatul Parlamentului in seara de 31 Octombrie. Fondurile stranse vor permite continuarea eforturilor Ovidiu Rom pentru a aduce fiecare copil in scoala.

Contact Media:  Oana Parvu, Asociatia Ovidiu Rom, 021 315 8806, 0723 222 550 oana.parvu@ovid.ro