HOSPICE Casa Sperantei invita în fiecare an, in perioada 15 ianuarie- 15 mai, cat mai multi contribuabili din intreaga tara sa faca uz de posibilitatea legala de a directiona 2% din impozitul pe venitul anual catre copiii si adultii cu boli incurabile, pacienti ai fundatiei.

In anul 2009 aproximativ 17% dintre contribuabilii din Romania au facut uz de prevedere, fata de 8% in anul 2006. Conform unui calcul aproximativ realizat de fundatie numarul contribuabililor din toata tara care au directionat 2% pentru ingrijirea pacientilor HOSPICE Casa Sperantei s-a ridicat in anul 2009 la peste 20.000 (din judetul Brasov- 16.500 contribuabili, Bucuresti: 1.300 contribuabili, alte 38 judete: 2.500 contribuabili). Suma totala directionata de acest impresionant numar de contribuabili din intreaga tara este de 850.000 ron.

Campania HOSPICE din acest an se deruleaza sub indemnul “Daruieste timp fara durere!” si va fi vizibila, inafara de mediile traditionale (print, TV, radio), si pe internet. De ce “timp fără durere”? Pentru că durerea este cea care împiedică bolnavul incurabil să relationeze normal cu cei din jurul său, cu alte cuvinte să se bucure de viata. La HOSPICE bolnavii au parte de timp fara durere. Oamenii din comunitate sunt invitati sa contribuie de fapt cu timp; timpul alocat completarii formularului prin care solicita statului ca 2% din impozitul lor din 2009 sa fie redirectionat din trezorerie catre pacientii fundatiei.

Odata cu Campania 2% HOSPICE Casa Sperantei lanseaza un nou brand care va prelua o parte din activitatile de comunicare ale fundatiei. Hotii de Timp este un brand care se gaseste sub umbrela Hospice Casa Sperantei. Rolul sau primar este acela de a forma si de a coagula o comunitate de voluntari, respectiv sustinatori ai cauzei HOSPICE. In paralel, acesta va fi brandul sub care se vor desfasura diversele evenimente cu caracter social sau de strangere de fonduri organizate de Hospice. O a treia directie o reprezinta activitatea de informare a publicului larg in domeniul Sanatate (orientata inspre Boli Incurabile/Cancer/Prevenire/Stil de viata), aceasta reprezentand o activitate responsabila pentru care HOSPICE are experienta necesara. O activitate de acest fel manifestata prin evenimente, emisiuni, tiparituri sau in mediul online nu poate decat sa creasca relevanta Hospice in comunitate si totodata sa ii mareasca vizibilitatea.

Evenimente din spatiul public au rolul de a intari mesajul campaniei, aceastea fiind si partea interactivă a campaniei “Daruieste timp fără durere”. Cei prezenţi in Piata Sfatului si respectiv in Piata Universitatii vor putea să ofere la propriu un timp fără durere pacienţilor HOSPICE. Mai mult însă va fi dezvăluit chiar în zilele de eveniment: 19-21 martie la Brasov si 22-24 la Bucuresti.

Deoarece reusita acestei campanii depinde in mare masura de sprijinul celor care indragesc misiunea noastra si inteleg cat de important este sa transmita apelul nostru mai departe, avem alaturi personalitati care daruiesc timp fara durere: artistii Felicia Filip si Cristian Mihailescu, actorul Dragos Bucur impreuna cu artista Dana Nalbaru ,sotia sa; Alex Vasilache- leader-ul trupei Jukebox care canta la emisiunea Carcotasilor, precum si alte nume importante ale unor OAMENI care gasesc timp pentru caritate. Ei vor incuraja si sustine cauza noastra atat in mediul on line dar vor fi prezenti si la evenimentele campaniei.
Va invitam si pe Dumneavoastra, reprezentantii mass media sa ramaneti sustinatorii cauzei HOSPICE Casa Sperantei si in perioada de derulare a campaniei “Daruieste timp fara durere!”.
   



Un roman din 5 cunoaste o persoana care sufera din cauza unei boli incurabile. Asta inseamna ca fiecare al cincilea roman poate povesti altor patru cum este sa suferi sau sa asisti aproape neputincios la suferinta unei persoane dragi. La nivel national doar 5% dintre bolnavii incurabili care au nevoie de ingrijire paliativa beneficiaza de aceste servicii.

Fundatia HOSPICE Casa Sperantei asigura gratuit servicii de ingrijire paliativa pentru copii cu cancer, leucemie, distrofii neuro-musculare, malformatii congenitale si pentru adulti cu boli oncologice. Din 1992 am ingrijit peste 10.000 de pacienti. Aproape 25 de mii de membri ai familiilor lor, au beneficiat de  consiliere si suport. Mentinerea si dezvoltarea serviciilor noastre depinde de ajutorul generos al diverselor institutii si companii dar si de ecoul pe care apelul nostru il gaseste in sufletul oamenilor simpli.

In anul 2009 Hospice Casa Sperantei a ingrijit gratuit 1267 de bolnavi incurabili adulti si copii din Brasov, Fagaras, Zarnesti si Bucuresti. 37% din bugetul Casei Sperantei a fost asigurat din programe de finantare, 26% din fonduri publice si 36 % prin campanii si evenimente care au atras donatii si sponsorizari. Ca urmare a situatiei economice nefavorabile contributiile de la fondurile de stat dar si cele din sponsorizari si donatii s-au diminuat drastic.

Statul roman ofera de 6 ani posibilitatea de a colecta fonduri din comunitate pe baza prevederii fiscale 2%, prin care orice salariat poate dirija aceasta cota din impozitul salarial, de la stat catre o asociatie sau fundatie non-profit.
Multumim celor peste 20.000 de contribuabili din intreaga tara pentru compasiunea si intelegerea manifestata fata de suferinta pacientilor nostri, multumim pentru increderea acordata echipei HOSPICE Casa Sperantei. Multumim partenerilor care ne-au sprijinit an de an (Primaria Brasov, RAT Brasov, RATB, Vision Media Plus, Electrica Furnizare Transilvania Sud, Inform Lykos, Elevate, AMCO) precum si tuturor celor care ne-au ajutat intr-un fel sau altul in promovarea campaniei 2%.

Daca ne gandim ca 2% din impozitul pe venitul anual al unui contribuabil (persoana fizica) variaza intre 10 lei si 150 lei, pentru pacientii Hospice Casa Sperantei 10 lei inseamna pranzul pentru doi bolnavi internati, iar 150 lei inseamna o vizita la domiciliu (incluzand costul medicatiei pana la urmatoarea vizita).

Pentru a afla mai multe despre cum ne puteti sprijini in campania 2% ”Daruieste timp fara durere!” accesati www.hotiidetimp.ro si www.hospice.ro.