Centrul de Informare EUROPE DIRECT CENTRAS Bucuresti va invita duminica, 9 mai, sa sarbatorim impreuna Ziua Europei.

Cu aceasta ocazie am amplasat un pavilion in Parcul Unirii (în cadrul ONG Fest), de unde vom distribui, impreuna cu voluntarii nostri materiale informative care prezinta activitatea institutiilor europene. Coordonatorul centrului si ofiterii de informare vor raspunde intrebarilor cetatenilor legate de politicile europene.

EUROPE DIRECT CENTRAS isi propune sa ofere societatii civile si mediului de afaceri din zona Bucuresti – Ilfov informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri referitoare la legislaţia, programele si oportunitatile de finantare oferite de Uniunea Europeana. De asemenea, EUROPE DIRECT CENTRAS va facilita transmiterea intrebarilor, opiniilor si sugestiilor cetatenilor catre institutiile europene si va promova dezbaterea locala in randul societatii civile despre activitatea si politicile Uniunii Europene.

Centrul de Informare EUROPE DIRECT CENTRAS Bucuresti permite:

    * Facilitarea accesului cetatenilor din zona Bucuresti – Ilfov la informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri referitoare la instituţiile europene.
    * Promovarea dezbaterii locale despre activitatea si politicile Uniunii Europene.
    * Imbunatatirea diseminarii informatiei despre Uniunea Europeana, adaptate in functie de necesitatile regiunii Bucuresti – Ilfov.
    * Facilitarea realizarii unei comunicari bidirectionale - cetatenii din Bucuresti si Ilfov vor avea posibilitatea sa transmita institutiilor europene intrebari, opinii, sugestii.

Pentru realizarea acestor obiective, Centrul de Informare EUROPE DIRECT CENTRAS va oferi gratuit urmatoarele servicii:

·        Informatii practice cu privire la aspecte precum demersurile necesare pentru recunoasterea studiilor ori modalitatile de introducere a unei plangeri impotriva produselor periculoase;

·        Acces gratuit la paginile web ale institutiilor Uniunii Europene;

·        Acces gratuit pentru apelarea 00 800 67891011;

·        Copii gratuite ale publicatiilor si brosurilor cuprinzand informatie europeana, disponibile la sediul centrului;

·        Consultanţă pentru a ajuta la rezolvarea problemelor practice in exercitarea drepturilor cetatenilor în Europa.

Centrul de informare EUROPE DIRECT CENTRAS este parte a retelei de informare a Comisiei Europene care functioneaza in toate tarile membre.