Fundatia “Inima de Copil” a organizat vineri, 14 august a.c., o expozitie cu vanzare de produse de arta decorativa si de coliere, margele, bratari si cercei, realizate de tinerii cu nevoi speciale in cadrul atelierului de art-terapie al fundatiei.

Evenimentul a fost organizat, pentru al treilea an consecutiv, cu prilejul Zilei Marinei si a avut loc in fata parcului din Tiglina, intre orele 16.00-20.00. Tinerii nostri au pregatit produse noi, iar expozitia a fost un bun prilej de promovare si de valorificare a acestora.Au fost alaturi de noi la expozitie cinci voluntari si doi tineri ce beneficiaza de serviciile atelierului de art-terapie.

Galatenii au putut participa si la o tombola cu premii ce au constat in produse realizate de tineri in atelier. Partener in organizarea tombolei a fost Firma ASIL Cosmetics din Galati. Astfel, aceasta a donat fundatiei diverse sortimente de servetele pe care le-am oferit celor care au cumparat bilete.

“A fost un sprijin important cel oferit de ASIL, iar cei care au primit servetelele, participantii la tombola, le-au apreciat mult, mai ales ca era destul de cald. De asemenea, baloanele au facut deliciul copiilor care au venit sa ne vada” apreciaza Cristiana Toma, coordonatorul expozitiei. Speram sa dezvoltam si in continuare actiuni comune cu ASIL Cosmetics, mai ales ca organizatia noastra isi doreste sa implice cat mai mult in proiectele sale sociale companii si firme locale.” a declarata Anca-Aurora Chiosea, Responsabil comunicare Fundatia "Inima de Copil".

Concitadinii nostri au raspuns invitatiei de a vizita expozitia si au cumparat lucrarile tinerilor nostri, fie pentru cadouri de Sfanta Maria, fie pentru a avea ei insisi un obiect decorativ sau o bijuterie inedita. Ne-a surprins in mod deosebit de placut sa regasim printre cumparatori oameni care deja au devenit un fel de clienti fideli, care au cumparat de la noi si cu alte ocazii si care apreciaza in mod deosebit acest fel de arta si actiunile noastre. Suma stransa, 310 lei, desi nu este o suma foarte mare, i-a ajutat pe tinerii care lucreaza in atelier sa inteleaga ca aceasta activitate poate reprezenta in timp o sursa de venit pentru ei. Aceasta suma va fi folosita pentru cumpararea de materiale pentru atelier.

Ne bucuram ca oamenii incep sa aprecieze din ce in ce mai mult obiectele lucrate manual si ca inteleg sa sustina astfel si o cauza sociala. Tuturor le multumim!

Prin atelierul de art-terapie, Fundatia “Inima de Copil” isi propune crearea de locuri de munca pentru tinerii cu dizabilitati si care sa le asigure in acest fel un venit propriu si stabil. Atelierul face parte dintr-o serie de proiecte si servicii dezvoltate de “Inima de Copil” pentru a-i sprijini pe tinerii in dificultate si este finantat de Fondul Global de Lupta Impotriva HIV/SIDA, Tuberculozei si Malariei, prin intermediul partenerilor nostri, Fundatia Romanian Angel Appeal din Bucuresti.