Energia și pozitivismul pe care ți le dau zâmbetele a 20 de copii care intră pe terenul de fotbal devin molipsitoare. La început de mai, antreprenorii din comunitatea Ateliere de Antreprenoriat, un proiect al Fundației Romanian Business Leaders, au jucat fotbal cu copiii Școlii Sociale Sportive Fundația Real Madrid, program inițiat de FDP - Protagoniști în educație.
 
Până aici totul pare a fi o seară plăcută de primăvară, în care o mână de adulți se întâlnesc cu o gașcă de copii pasionați de sport. Poveștile copiilor sunt, însă, cu adevărat emoționante, ei provin din medii defavorizate – sărăcie accentuată, familii cu situații dificile de viață, pericol de abandon școlar - și reușesc prin sport să se recupereze, să se adapteze și să se integreze în colectivitate. Activitatea sportivă le permite de asemenea, să comunice mai ușor, dar și să se dezvolte armonios. 
 
Antreprenorii le-au oferit puștilor o primire de gală, iar până la înmânarea medaliilor au jucat 6 meciuri, au fost marcate zeci de goluri și multe momente de bucurie.
 
Ce am învățat noi? Că trebuie să ne felicităm mai des – regula impusă de copii a fost că un gol se valida doar dacă toți coechipierii se îmbrățișau.
 
“A fost o experiență minunată, iar bucuria copiilor și felul lor frumos de a vedea viata este de nepretuit.” – antreprenor participant.
 
Mulțumim Fundației Vodafone Romania, parteneri care cred, asemenea nouă, că #enormalsăfacembine și ne oferă situații de implicare socială. Pentru antreprenori nu doar că e normal, dar e și mai ușor să facă bine #succesulsedamaideparte.

***
Despre Fundaţia Romanian Business Leaders
 Fundația Romanian Business Leaders (RBL) este o organizație apolitică, neguvernamentală și non-profit care asigură o platformă de acțiune și implicare socială pentru liderii din mediul privat.
Misiunea RBL este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, pentru toți românii.
 
Proiectele Romanian Business Leaders sunt dezvoltate de membri pe bază de voluntariat și finanțate exclusiv din bani privați, prin care:
- educăm și mentorăm antreprenorii start-up și scale-up (Programul Atelierele de Antreprenoriat și platforma de mentorat Mentoria);
- inspirăm tinerii să gândească antreprenorial (Conferințele Vreau să Fiu Antreprenor);
- repatriem diaspora prin antreprenoriat (RePatriot);
- revitalizăm satul românesc prin antreprenoriat (Antreprenorești – Adoptă un sat!);
- susținem și recunoaștem profesorii cu vocație și gândire antreprenorială (Proiectul MERITO).