Cât de conștienți sunt antreprenorii de impactul pe care fiecare business îl are asupra mediului, a clienților, angajaților, furnizorilor și a întregii comunități in fiecare zi? Sunt ei atenți la toți stakeholderii implicați? Sunt dispuși antreprenorii români să schimbe macazul și să transforme responsabilitatea socială într-o activitate profitabilă pe termen lung, nu într-o povară? Patru antreprenori români de succes și doi experți în CSR și politologie ne răspund la aceste întrebări pe 10 aprilie la cel de-al XII-lea Atelier de Leadership Moral UMANager, cu tema: ”Responsabilitatea Socială- este profitabil să faci bine?” 

În prima ediție din acest an a atelierelor UMANager, analizăm împreună cu speakerii invitați de ce responsabilitatea socială corporatistă este mai mult decât un simplu instrument de marketing și comunicare și cum trebuie o companie să se implice activ și concret în comunitate. Felix Pătrășcanu (FAN Courier), Andrei Pitiș (Vector Watch), Marius Ștefan (Autonom Rent-A-Car),Cristian Pîrvulescu (SNSPA), Paula Apreutesei (CSR Institute), Florin Cobuz (NOD Makerspace) sunt prezenți la eveniment pentru a împărtăși cu participanții modul în care aceștia adoptă conceptul de CSR în afacerile pe care le conduc, precum și care sunt direcțiile în care se dezvoltă responsabilitatea socială la nivel național și internațional.  

Evenimentul va avea loc începând cu ora 17.00 în Sala de conferințe Unicredit Bank - Bdul. Expozitiei nr. 1F, Sector 1, București.

“Ne propunem ca prin atelierele UMANager să dezvoltăm o comunitate de antreprenori și oameni de business care sunt încurajați să folosească etica în afaceri ca reper în activitatea lor profesională. Responsabilitatea socială, așa cum o percepem noi, se traduce astăzi prin grija față de comunitate, unul dintre cei mai importanți stakeholderi ai companiilor noastre”
, a declarat Septimiu Postelnicu, Executive Vice President al Diviziei Global Banking Services a Unicredit Bank. 

UMANager este un proiect de susținere a eticii în afaceri și de creștere a gradului de încredere a tinerilor întreprinzători în parteneri și în mediul de afaceri autohton. Evenimentul va fi moderat de către Dr. Wargha Enayati (Fondator al Rețelei Private de Sănătate Regina Maria și al Fundației Policlinici Sociale Regina Maria), Silviu Hotăran (Managing Director GKTI Semper Human), Steven Van Groningen (Președinte și CEO Raiffeisen Bank) și Septimiu Postelnicu (Executive Vice President al Diviziei Global Banking Services a Unicredit Bank)

Proiectul UMANager este organizat sub forma unor conferințe și ateliere interactive, trimestriale, susținute de cunoscuți oameni de afaceri și antreprenori care au construit afaceri durabile în România, ajunse la maturitate sau care au experimentat succesul inclusiv în criză. Atelierele sunt implementate cu sprijinul Fundației Policlinici Sociale Regina Maria.