Creionetica este agenția de strategie de comunicare etică și branding pentru organizații neguvernamentale, companii și instituții care investesc în educație, cultură, mediu și drepturile omului. Pasiunea pentru strategii de comunicare ce contribuie la o dezvoltare durabilă a societății este povestită pe scurt în animația-colaj “Creionăm idei cu simț etic”. Codul etic de comunicare redă valorile și principiile după care agenția se ghidează în alegerea proiectelor. 
 

"Ne-am ambiționat să lucrăm într-o nișă de piață imprevizibilă și puternic afectată de schimbările legislative și de campanii care au încercat să discrediteze organizațiile societății civile. Din acest punct de vedere au fost 5 ani plini de provocări. Cu toate astea, cu fiecare campanie la care lucrăm suntem tot mai motivați să continuăm și mândri să generăm cu adevărat o schimbare în societate."
susține Cristiana Bucureci, general manager Creionetica.

5 ani de proiecte și campanii responsabile
“Goodvertising”, filosofia lansată de danezul Thomas Kolster este o sursă de inspirație pentru Agenția Creionetica. Pentru o industrie a advertising-ului cunoscută mai ales datorită Madmen-ilor secolului XX, #goodvertising este un joc de cuvinte între "publicitate" și "bunătate".
 
Există însă o schimbare fundamentală de viziune în mediul de afaceri la nivel internațional, interesat de binele umanității și echilibrul mediului. Acest trend are implicații și asupra advertisingului care are forța de a îmbunătăți lumea printr-o comunicare etică și strategii responsabile.
 
Câteva dintre campaniile prin care agenția a contribuit în ultimii ani la schimbarea în bine a unor comportamente, deprinderi și stiluri de viață din societate sunt:
LikeRom - prima comunitate a profesioniștilor de etnie romă, pentru Fundația Agenția Împreună
Young Initiative rebranding pentru Asociația Young Initiative
Grădinescu, grădini urbane comunitare, pentru Institutul de Cercetare în Permacultură din România și Kaufland
Servici’ ușor, platformă ce promovează dialogul social în România, pentru Asociatia Conect
Școli verzi, un opțional de eco-educație în școlile gimnaziale, pentru Greenitiative, WWF-România și Viitor Plus
Festivalul IESC pentru Creart
PROF21 și ONG21, ce promovează educația pentru dezvoltare durabilă, pentru REPER21

Află mai multe despre proiectele de suflet ale agenției pe site-ul proaspăt lansat www.creionetica.ro.