Joi, 28 februarie 2019, va avea loc lansarea ediției cu numărul 8 a Social Impact Award România, un program ce are misiunea de a promova educația și punerea în practică a ideilor și a afacerilor sociale printre tinerii cu vârste între 14 și 30 de ani, care vor să producă o schimbare în comunitate. În cadrul proiectului, participanții au acces la o comunitate internațională de antreprenori sociali, premii în valoare totală de 5000 de euro, spațiu de lucru și mentorat alături de antreprenori sociali români cu experiență. 
 
Social Impact Award este o competiție internațională de idei de afaceri sociale pentru tineri, fiind prezentă în peste 17 țări și de 8 ani în România. Scopul principal al programului este de a dezvolta tineri antreprenori și de a pune antreprenoriatul social pe harta oportunităților de carieră. Așadar, tinerii antreprenori, studenții și liceenii care își doresc să schimbe problemele sociale curente într-un mod inovator pot primi contextul și resursele necesare pentru a crește de la idee la afacere socială. 
 
În România, pentru cea de-a opta ediție, echipa din spatele Social Impact Award a pregătit o experiență educațională complexă, care își propune să transforme ideile de afaceri sociale în proiecte concrete. Totul începe cu evenimentul de lansare, unde va fi dat startul oficial al competiției de anul acesta. Evenimentul va avea loc joi, 28 februarie, începând cu ora 18:00, la Maastricht School of Management (Bulevardul Dacia, nr. 99). În cadrul acestuia, participanții vor descoperi care este legătura dintre felul în care privim societatea și motivația de a porni pe drumul antreprenoriatului social. Patru invitați de seamă, cu experiență în antreprenoriatul social, îi va induce în această temă: Ana Janosev, Community Manager, Social Impact Award, Zoltan Bereczki, membru în board-ul NESsT România, Irina Anghel-Enescu, Președinte Triple Helix și Alessio Menegazzo, Head of Sustainability and Institutional Affairs la Enel România. Evenimentul va fi moderat de Ciprian Stănescu, Partnerships Manager la Ashoka România și membru în juriul Social Impact Award România. Totodată, participanții vor avea ocazia să afle mai multe detalii despre cum se va desfășura competiția de anul acesta.  
 
Cei doritori să participe la eveniment se pot înscrie prin completarea formularului dedicat acestuia. Totodată, mai multe detalii despre acesta pot fi parcurse pe pagina evenimentului sau pe site-ul competiției
 

***
Social Impact Award este o competitie internaţională de idei de afaceri sociale care promovează antreprenoriatul social în rândul tinerilor. În România, proiectul se află la cea de-a opta ediție și este co-organizat de Universitatea Alternativă, Social Innovation Solutions și Global Shapers Bucharest Hub, cu susținerea Enel România și BCR.