In urma cu noua ani organizatia umanitara AmeriCares efectua primul transport de medicamente donate de catre Abbott Fund, medicamente specifice pentru infectia cu HIV, atat de utile in tratamentul celor 500 de copii si adolescenti seropozitivi.

In ianuarie 2010 compania Abbott  si Americares continua angajamentul fata de Romania, fata de Centrul de Excelenta Clinica HIV din Constanta, prin donatii periodice care schimba cu adevarat viata multor persoane din regiune.

Donatiile constau in medicamente antiretrovirale, suplimente nutritive, antibiotice si antiinflamatorii. Numai in 2009 Centrul de Excelenta- parteneriat public privat intre Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta si Fundatia Baylor Marea Neagra prin Baylor International Pediatric AIDS Initiative- a primit donatii in valoare de 6,9 milioane USD. Aceasta suma este imensa gandindu-ne la bugetul dedicat sanatatii, la criza financiara, dar mai ales in conditiile in  care intreruperea tratamentului unei persoane infectate cu HIV echivala cu o sentinta la moarte. An de an creste valoarea acestor donatii.

Donatia de la inceputul anului a cuprins lapte praf destinat nou nascutilor din mame seropozitive si medicamente antialergice si antiinflamatorii. Pentru a nu se transmite infectia cu HIV de la mama la copil, una dintre conditiile impuse este aceea ca mama sa nu alapteze. Astfel  laptele praf  va fi distribuit  nou nascutilor/mamelor, in deplasarile echipei de asistenta complexa- medicala si psihosociala, la domiciliul celor asistati de catre Baylor.

Multumim  Americares, companiei  Abbott, tuturor celor implicati in asigurarea furnizarii acestor donatii, multumim  Jeff Richardson, Andy Wilson,  Hannah Taylor and Ella Grundwin si va asteptam la Constanta pentru a primi un zambet si un gangurit al unui bebelus, al unei mame fericite ca are un copil sanatos, recunostinta tinerilor care stiu eforturile celor mentionati inseamna viata!