Fundatia "Alaturi de Voi" Romania in parteneriat cu Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia Children on the Edge Romania si Fundatia Star of Hope Romania va invita in data de 26 februarie 2009, ora 11.00 la sala de sedinte a Institutiei Prefectului Judetului Botosani la evenimentul de lansare a proiectului "E timpul pentru o schimbare!".

Proiectul cu o durata de 10 luni este finantat de UNIUNEA EUROPEANA prin programul PHARE cu suma de 81.520 euro si cofinantat de Fundatia "Alaturi de Voi" Romania cu 10.000 euro. Proiectul vizeaza integrarea socio-profesionala a persoanelor cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA, din judetele Iasi, Botosani, Vaslui, Constanta si Mures. Nevoia implementãrii acestui proiect rezulta din mai multe motive: persoanele cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA se confrunta cu lipsa de informatii in ceea ce priveste drepturile de care beneficiaza, autoritatile nu promoveaza fata de angajatori beneficiile sociale ale incadrarii in munca a persoanelor cu dizabilitati, iar la nivelul angajatorilor exista un dezinteres pentru utilizarea acestei forte de munca.

"Prin proiectul "E timpul pentru o schimbare!" vrem sa reafirmam ideea ca indiferent de situatia economica, persoanele cu dizabilitati sunt o resursa umana importanta care trebuie valorizata si este momentul sa le privim din aceasta perspectiva. Acest proiect va aduce pe piata muncii un mesaj de impact, cu atat mai mult cu cat va fi transmis de vocea societatii civile, reprezentata de patru dintre cele mai active organizatii neguvernamentale in domeniu si chemam intreaga comunitate sa ni se alature" – a precizat doamna Angela Achitei, presedintele ADV Romania.

In cadrul proiectului in cele cinci judete de implementare va fi derulata o campanie media, vor fi organizate 16 sesiuni de informare la care vor participa 400 de persoane cu dizabilitati, inclusiv HIV/SIDA, 5 dezbateri la care vor participa autoritati, agenti economici ºi reprezentanþi ai altor ONG-uri care activeazã în domeniu, se va asigura transferul know how prin facilitarea de vizite la ateliere de terapie ocupationala/unitati protejate - modele de succes privind integrarea in munca a persoanei cu dizabilitati, va fi creat un site – spatiu de dialog pe problematica integrarii socio-profesionale a persoanelor cu dizabilitati.

"Reusita integrarii socio-profesionala a tinerilor cu dizabilitati, depinde in primul rand de informarea corecta a acestora si a familiilor lor cu privire la legislatia in domeniu si la faptul ca persoanele cu dizabilitati au dreptul la sansa unui loc de munca" – a declarat d-na Aura Vatamaniuc, manager al Star Of Hope Romania.

Subliniind sursa asocierii organizatiilor partenere in acest proiect, doamna Irina Nenerica Braharu, director al Biroului zonal Iasi al Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany a afirmat: - "Interesul pentru integrarea sociala a copiilor si tinerilor cu dizabilitati, implicit integrarea profesionala, si implicarea comunitatii in rezolvarea acestei probleme este una din preocuparile din ultimii ani a Fundatiei Serviciilor Sociale Bethany, tocmai de aceea am fost interesati sa participam la acest proiect".

Ideea este sustinuta si de alt partener, Fundatia COTE: - "De peste 10 ani ne preocupa integrarea in munca a tinerilor defavorizati. Acest demers se dovedeste de cele mai multe ori extrem de dificil. Cauzele nu trebuie cautate doar in lipsa de informare a acestor tineri sau in lipsa deprinderilor de viata independenta. Ei au nevoie doar de deschiderea societatii, care sa le ofere sansa de a se simti utili, acceptati si valorizati" a declarat Alice Ghebuta, coordonator programe.

Informatii suplimentare pot fi obtinute la telefon 0232/275568, adresa de mail office@alaturidevoi.ro, persoana de contact Anca Prisacaru – coordonator proiect. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE, contactati cfcu.phare@mfinante.ro.