Comunicat de presă                                  
Bucureşti, 28 aprilie 2010


Marţi, 27 aprilie, Asociaţia MaiMultVerde a sărbătorit doi ani de proiecte de mediu la Institutul Cultural Francez alături de prieteni: vedete, politicieni, jurnalişti, parteneri şi voluntari.

Dragoş Bucurenci şi echipa MaiMultVerde i-au avut alături pe ES Henri Paul, Ambasadorul Franţei, Amalia Enache (pro Tv), Leslie Hawke, Adina Buzatu, Ana şi Martyn Birchall, Lavinia Şandru, Zoli Toth (Sistem), Liviu Mihaiu, Secretarul de stat Mircea Cotoşman (Ministerul Mediului şi Pădurilor), Philippe Guilet de Saint Mart, directorul Festivalului de Modă ModEU, precum şi alţi prieteni ai organizaţiei.

Evenimentul a început cu un concert susţinut de Ada Milea şi Bobo. După ce invitaţii s-au delectat cu piesele de pe albumul „Nasul”, Dragoş Bucurenci, preşedintele MaiMultVerde, şi Doru Mitrana, directorul executiv, au prezentat un bilanţ al activităţii organizaţiei în 2009. Chiar dacă anul trecut a fost considerat an de criză, iar aşteptările erau sumbre, rezultatele au întrecut aceste aşteptări. Cu un buget cu aproape 300.000 de euro mai mic faţă de 2008, cantităţile de gunoaie adunate şi emisii de CO2 reduse, precum şi numărul puieţilor plantaţi au crescut în comparaţie cu anul precedent. Alături de organizaţie au fost sponsorii şi partenerii: Heineken, Coca Cola HBC România, UniCredit Ţiriac Bank, Petrom, Ernst & Young, BCR, Grupul CEZ, ECOTIC, COSMOTE, Fundaţia Unilever, Carrefour, Toyota, Cardinal Motors şi Ambasada Franţei.

Prin proiectele desfăşurate, Verdis, Recycle, Raft & Race!, Viaţa după colectare, Livada BCR, Adoptă o pădure, Cursul de plantagistică, Cicloteque, primul centru de închiriat biciclete din Bucureşti, şi acţiunile realizate din fondurile adunate în cadrul Galei Verzi, MaiMultVerde a continuat să facă ceea ce şi-a propus de la înfiinţare: construirea unei noi culturi a voluntariatului pentru mediu în România. Numărul voluntarilor înscrişi pe platforma www.maimultverde.ro a ajuns  la 6.500, dintre care 3.045 au fost implicaţi în proiectele desfăşurate.

Seara s-a încheiat cu un dans tematic, „Plantez, colectez şi pedalez pentru tine” susţinut de trupa The Kittens Crew. Astfel, mesajul MaiMultVerde a ajuns la participanţi şi prin intermediul dansului.


Declaraţii de presă

Dragoş Bucurenci, Preşedinte MaiMultVerde
„Am trecut printr-un an extrem de greu, în care am simţit nu doar o dată concreteţea metaforei cu funia ajunsă la par. Am muncit de trei ori mai mult pentru fiecare euro strâns de la sponsori. Am văzut finanţări care au dispărut peste noapte şi am făcut proiecte noi de pe o zi pe alta. Nimic n-a fost, însă, în zadar. La sfârşit de an, ne-am regăsit, mai întremaţi, de cealaltă parte a crizei: am reuşit să obţinem tot ce ne-am propus şi să păşim cu fruntea sus în noul an.”

Doru Mitrana, Director executiv MaiMultVerde
„Criza financiară nu ne-a ocolit nici pe noi în 2009, însă subţierea bugetelor a fost compensată de perseverenţa, coeziunea, creativitatea şi munca echipei. Mulţi poate nu ştiu: suntem o mână, sau, mai bine zis, două mâini de oameni care am documentat, scris, pus în operă şi comunicat proiecte al căror impact a convins companiile să investească, autorităţile să ne devină parteneri, vedetele să ni se alăture. Suntem puţin peste zece inşi, şi, totuşi, am reuşit să strângem în jurul nostru mii de voluntari, am schimbat atitudini şi comportamente, am mers mai departe deşi nu ne-a fost întotdeauna uşor.
Îmi doresc ca ceea ce am obţinut noi să-i inspire şi pe alţii, cât mai mulţi, să le arate că se poate şi că oricine, implicându-se, poate contribui la schimbare. Este un privilegiu să lucrez cu aceşti oameni în fiecare zi, şi, alături de ei, am intrat încrezător în 2010, al doilea an de activitate a MaiMulVerde.”


Despre Asociaţia MaiMultVerde

Asociaţia MaiMultVerde, organizaţie nonprofit de protecţie a mediului, a fost înfiinţată în ianuarie 2008 de Dragoş Bucurenci, Andreea Hoefer, Doru Mitrana şi Hanno Hoefer. Asociaţia a fost lansată oficial pe 28 aprilie 2008, în cadrul unui eveniment găzduit de Palatul Elisabeta. Din Board-ul Asociaţiei fac parte Cătălin Ştefănescu, Cosmin Alexandru, Dan Hulea, Vintilă Mihăilescu, Gabriela Massaci, Laura Tampa, Mihai Ghyka şi Sandra Pralong.

Misiunea MaiMultVerde este să construiască o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România, iar obiectivul strategic pe care organizaţia îl urmăreşte este crearea unei comunităţi active de voluntari care să producă schimbări durabile în mediul din România.

Activitatea MaiMultVerde este structurată în jurul a trei direcţii strategice - aer curat, educaţie şi voluntariat – iar principalele activităţi desfăşurate sunt curăţenii, plantări, reînverziri, promovarea mersului pe bicicletă şi programe de educaţie ecologică.

Raportul anual de activitate şi informaţii la zi despre proiectele MaiMultVerde sunt disponibile la www.maimultverde.ro.