GMP PR și Asociația Salvați Părinții anunță începerea înscrierilor la primul eveniment dedicat noii generații de părinți din cadrul inițiativei “Să Protejăm Împreuna Copilăria” și care va susținut de specialiști în psihologie și psihoterapie.

Evenimentul “Părinți cu Aripi, Copii cu Zbor” propune o nouă abordare în parenting și atrage atenția părinților asupra importanței de a avea grijă și de ei înșiși. Evenimentul este organizat de GMP PR în parteneriat cu Asociația Salvați Părinții sub egida campaniei „Să Protejăm Împreună Copilăria”. 
 
Evenimentul “Părinți cu Aripi, Copii cu Zbor” va avea loc sâmbătă, 29 octombrie, la Impact Hub București și va aborda parenting-ul dintr-o perspectivă nouă, diferită de cele de până acum - ce pornește de la ideea că un părinte împlinit, care are grijă și de sine, transmite starea de bine mai departe copilului. 

Inițiativa vine în contextul în care studiile arată că părinții își neglijează tot mai des propriile nevoi sau interese personale. Specialiștii subliniază faptul că problemele sufletești ale părinților au un impact semnificativ asupra sănătății emoționale a copiilor și a relațiilor de cuplu.
• Un studiu internațional  arată că, în medie, mamele își acordă numai 17 minute pe zi doar pentru propriile nevoi 
• 51% din cele 2000 de mame chestionate au spus că trec prin săptămâni întregi fără un minut de relaxare
• 3 din 4 mame obișnuiesc să se concentreze asupra altor oameni în defavoarea propriei persoane 

Psihologii subliniază că presiunile moderne de a fi un părinte perfect, un soț model, de a întreține în paralel o carieră, permit părintelui din ce în ce mai puțin timp cu el însuși și conduc adesea la izolare emoțională sau așa-numita “depresie parentală”.  

Printre problemele ce vor fi abordate în cadrul atelierelor din eveniment se numără: însingurarea părinților, degradarea relațiilor de cuplu odată cu venirea copilului, ignorarea propriilor interese în favoarea copiilor - toate provocări moderne din ce in ce mai des întâlnite în familiile de astăzi.  
Evenimentul va include ateliere aplicate susținute de psihologi, pe temele: 
• Părinții și pregătirea personală pentru întâlnirea cu copiii lor 
• Problemele și provocările parintelui singur sau care se simte singur în familie 
• Probleme de cuplu atunci când apar copiii 
• Orientarea în viață a copilului: de la dorința părintelui la putința copilului 
• Care sunt semnele problemelor sufletești ale părinților și implicațiile asupra copiilor 

Înscrierile se pot face în limita locurilor disponibile pe site sau pe mail la protejamcopilaria@pr.gmp.ro 

„În ziua de astăzi se vorbește foarte mult despre educația copiilor, dar foarte puțin despre educația părinților. Părintele și copilul se dezvoltă în mediul comun al familiei, iar problemele emoționale ale părintelui pot fi ușor percepute de copii, chiar dacă doar la nivel inconștient. Este important să tratăm problemele sănătății emoționale cu aceeași grijă cu care ne ocupăm de sănătatea fizică, cu atât mai mult cu cât ele pot fi aparent invizibile sau ignorate de părinte”, declară psiholog Lavinia Țânculescu, Președinte al Asociației Salvați Părinții.

Programul complet al evenimentului și multe detalii sunt disponibile pe
www.protejamcopilaria.ro.   
 
Despre campania “Să protejăm împreună copilăria” 
Campania de educare a părinților din România a fost lansată de Societatea Română de Pediatrie în 2012 cu sprijinul GMP PR, cu scopul de a oferi părinților numai informații avizate, de la specialiști, pentru copii mai sănătoși.

www.protejamcopilaria.ro este prima platformă online în care părinții și viitoarele mămici pot găsi informații avizate și pot primi sfaturi direct de la medicii specialiști, pe teme de pediatrie, nutriție, psihologie, siguranță și altele. 

În cadrul campaniei au fost lansate initiațive unice, precum primul program de vizite gratuite la domiciliu a asistentelor pentru proaspeții părinți, primul ghid care aliniază practicile de vaccinare din România la cele europene sau ateliere de nutriție și sănătate în grădinițe.