În perioada 04 – 31 Mai, 64 de liceeni de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu participă în cadrul proiectului Cegeka Digital Youth, un program lansat de Cegeka România, în parteneriat cu Școala de Valori și WizeGen. 
 
Cegeka România, Școala de Valori și WizeGen investesc în educație și își propun, prin colaborare cu instituții de învățământ de top, să contribuie la crearea unei comunități de tineri autonomi, interesați activ de oportunitățile de dezvoltare din domeniul IT, care vor contribui în viitor la dezvoltarea societății.
 
Cegeka Digital Youth răspunde dorinței adolescenților de a învăța Java, un limbaj de programare pe care momentan nu îl cuprinde programa școlară. Programul educațional conține seminarii de autocunoaștere, de comunicare, relaționare, gândire sistemică și critică, livrate de traineri pasionați din Școala de Valori și WizeGen, dar și seminarii tehnice teoretice și practice de învățare a limbajului Java cu specialiști dedicați. 
 
Inițiativa face parte din programul național Cegeka Digital Youth, care înglobează, pe lângă programul de dezvoltare dedicat tinerilor, un sistem de premiere a tinerelor talente din domeniul IT și dotarea unor laboratoare informatice din licee și facultăți. 
 
Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu găzduiește unul dintre cele 6 laboratoare permanente de informatică pe care Cegeka România le dotează în licee și facultăți din București și în Iași, din dorința de a oferi suport instituțiilor de învățământ în crearea unui mediu educațional orientat către performanță.

Cegeka România 
Cegeka este o companie belgiană la origini, cu 4,500 de angajați în 10 birouri din Europa. Dintre ei, peste 450 lucrează în Romania, în birourile din București și Iași. Cegeka operează centre de excelență în Inteligență Artificială, BlockChain și Machine Learning și este recunoscută pe piața europeană pentru pentru succesul modelului de management al infrastructurii.
 
Cristina Olariu, HR Director - Cegeka România  
“Suntem pragmatici, gândim în cifre și ne focusăm pe rezultate, însă pentru atingerea obiectivelor preferăm o abordare umană. Credem că empatia, flexibilitatea și capacitatea de a asculta sunt la fel de importante precum cunoștințele și expertiza profesională și ne dorim să fim o mică parte din formarea unei generații care promite multe, dar care nu beneficiază de încrederea pe care o merită.”
 
Școala de Valori & WizeGen
"Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Asociația Școala de Valori este membru fondator și acționar al WizeGen. (www.scoaladevalori.ro)
 
WizeGen este o inițiativă lansată după 8 ani de expertiză în proiecte educaționale și de cercetare a tinerei generații. WizeGen este un business social specializat în crearea de ecosisteme de învățare în companii, care fac posibilă colaborarea eficientă și inspirată între Baby Boomers, Generația X, Millenials și Generația Z. Dezvoltăm produse educaționale integrate, care pregătesc organizațiile să-și creeze strategii inteligente, metodologii de lucru versatile și procese sofisticate, dar ușor de aplicat, perfect adaptate noilor generații. "
 
Silvia Bogdan, Managing Partner WizeGen & Membru în Consiliul Executiv al Asociației Școala de Valori
“În România, există un potențial mare al tinerilor pentru performanță. De aceea, ne-am propus să acordăm companiilor tot sprijinul necesar pentru valorificarea acestui potențial. Dezvoltarea personală a tinerilor, pregătirea tehnică a acestora pentru viitoare cariere în IT, dotarea laboratoarelor de informatică din licee și facultăți, recompensarea elevilor și studenților excepționali, precum și susținerea profesorilor în desfășurarea unor proiecte științifice sunt doar câteva dintre motivele pentru care colaborăm cu Cegeka România.”
 
Din toamnă, programul Cegeka Digital Youth va fi demarat și pentru studenții din București și Iași.
 
Mai multe detalii privind proiectul Cegeka Digital Youth: www.scoaladevalori.ro/cegeka-digital-youth/