Programul educational Ajungem MARI pentru copii din centre de plasament sarbatoreste 3 ani pe 15 iunie de la ora 20:00 la Clubul Taranului cu concerte, jocuri si dulciuri din copilarie. Sunt invitati oamenii mari si copiii, iar prin participarea lor sustin proiectele Ajungem MARI in care sunt implicati peste 2000 de copii din centre si medii defavorizate.

Evenimentul “Playground for Education – editia a 3-a” marcheaza 3 ani de educatie prin joc si metode interactive pentru copiii din centre de plasament. Vor canta formatiile Ulise si Gramofone, Wegotthecity, dar si invitati supriza, iar participantii pot lua parte pe tot parcursul serii la zeci de jocuri, printre care “TOMAPAN”, “Elasticul”, “Baba Oarba”, “1,2,3, la perete stai!”. Traditia evenimentului este concursul de recitat poezie cu baloane cu heliu. Participantii pot gusta la eveniment si dulciuri ale copilariei.

Evenimentul este in spiritul jucaus Ajungem MARI, program ce pune accent pe educatia copiilor din centre de plasament si medii defavorizate intr-un mod interactiv si plin de joaca, pentru ca cei mici sa invete cu bucurie si sa nu renunte la scoala. 

Programul educational Ajungem MARI a pornit cu fonduri 0 si cativa voluntari pe 8 iunie 2014, apoi s-a extins rapid in tara, iar 3 ani mai tarziu 1300 de voluntari ofera saptamanal bucurie pentru peste 2000 de copii din Bucuresti si 26 de judete. Pentru rezultatele obtinute de voluntari, proiectul “Da-ti pasiunea mai departe” a fost desemnat “Proiectul in educatie” la Gala Nationala a Voluntarilor 2015.

Pe langa activitatile saptamanale de pregatire scolara si ateliere creative cu voluntari, Ajungem MARI organizeaza pentru copiii si tinerii din centre de plasament si medii defavorizate excursii, tabere si vizite la diverse locuri de munca, consiliere vocationala si terapie logopedica si ii sustine la cursuri vocationale sau de calificare in functie de talentele, pasiunile si abilitatile lor. Programul pune accent pe dezvoltarea abilitatilor copiilor si tinerilor si pe cresterea increderii in fortele proprii, iar voluntarii ii incurajeaza si indruma permanent ca ei sa Ajunga MARI. 

Fondurile colectate pe 15 iunie vor fi folosite pentru materiale educationale necesare voluntarilor pentru a face orele cu copiii atractive si pentru excursii pentru copii. Donatia sugerata este de 25 de lei. Evenimentul va incepe la ora 19:00, iar detaliile si o parte din suprize pot fi urmarite online. 
La eveniment doritorii pot afla mai multe despre ce inseamna sa fii voluntar Ajungem MARI si sa dedice 3 ore pe saptamana pentru cursuri si ateliere creative, iesiri si excursii. Ei se pot inscrie online ca voluntari pentru modulul de toamna al proiectului, ce se desfasoara timp de 6 luni, 3 ore pe saptamana. Detalii pe site-ul www.ajungemmari.ro.

***
Programul educational Ajungem Mari – Asociatia Lindenfeld
Asociatia Lindenfeld este o organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii. 

Principalul program este Ajungem Mari, ce sustine educatia copiilor din centre de plasament si medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat si orientare profesionala, workshop-uri, ateliere creative si activitati socio-recreative, programul isi propune sa reduca trauma institutionalizarii, a abandonului si separarii de familie, sa  le dea copiilor incredere in ei si sa le formeze abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti.

www.ajungemmari.ro
https://www.facebook.com/ajungemmari