59 de adolescenți cu rezultate deosebite participă în perioada 4-9 februarie la proiectul Excepționalii, organizat de Școala de Valori. În cadrul proiectului, elevii iau parte la ateliere de dezvoltare personală și project management, interacționează cu oameni de succes, vizitează organizații de top din București și implementează proiecte de educație pentru colegii lor de generație.
 
Proiectul Excepţionalii reuneşte 59 de liceeni din România care vor să facă o schimbare în societate. Pasionaţi de voluntariat, artă, sport, ştiinţe STEM, tinerii s-au remarcat prin rezultatele deosebite obţinute în aceste arii și participă la Excepționalii pentru ca împreună să producă o schimbare în domeniile în care activează, dar şi în comunitate. Școala de Valori a creat acest program din dorința de a oferi tinerilor din toată țara spațiul în care să se întâlnească, să confrunte idei, să cunoască realitatea mediului de business și să învețe să concretizeze proiectele pe care le creează.
 
Între 4 și 6 februarie, în cadrul atelierelor de educație nonformală,  liceenii își dezvoltă abilități din arii precum: project management, setare de obiective, lucru în echipă, comunicare eficientă, persuasiune și rezolvarea problemelor. De asemenea, împărţiţi pe echipe, tinerii primesc provocarea să identifice nevoile de dezvoltare ale liceenilor din comunităţile din care provin şi să găsească soluţii fezabile, pe care le vor transforma în proiecte de impact.
 
17 OAMENI DE SUCCES DIN ROMÂNIA INSPIRĂ EXCEPŢIONALII PRIN POVEŞTILE LOR
Pe 7 februarie, la Hotel Caro din București, 17 oameni de succes din diferite domenii vor deveni Cărți Vii și vor împărtăşi adolescenților care sunt satisfacțiile și provocările drumului profesional pe care l-au ales, urmându-și pasiunea și valorile.
 
Liceenii se vor lăsa inspirați de: Alexandru Dadoo, Andrei Huțuleac, Andrei Roșu, Claudiu Butacu, Cristi China-Birta (Chinezu), Dana Rogoz, David Timiș, Iulian Cîrciumaru, Liana Alexandru, Marius Ștefan, Mircea Donciu, Oana Țoiu, Paul Badea, Roxana Mocanu, Silvia Floarea, Traian Brumă, Vlad Voiculescu.
 
COMPANII DE TOP DIN BUCUREȘTI PRIMESC EXCEPȚIONALII ÎN VIZITĂ
Explorarea Excepţionalilor continuă pe 8 februarie, care se anunţă a fi o zi bogată în întâlniri cu mediul business. Tinerii sunt aşteptaţi să păşească pragul unora dintre cele mai de impact companii şi organizaţii din Bucureşti. Aici vor descoperi mai multe despre domeniile lor de interes, despre cum organizaţiile importante îşi trăiesc misiunea şi despre cum arată o zi de activitate în acel mediu. Au oportunitatea să pună toate întrebările care îi frământă și să-și formeze propria perspectivă despre o potențială carieră în următoarele organizații: EA, UNIVERSUM Events, NN, Universitatea Alternativă, EFdeN, Strauss, Mesteshukar ButiQ, Graffiti PR, NOD makerspace, Maison Dadoo, 7card, Maven Hut. 
 
 
Proiectul „Excepționalii”, ediția 2018, este organizat de Școala de Valori, sponsorizat de Coca-Cola, BCR, Transmaraton, cu sprijinul Caro Hotel, Autonom, Strauss.

***
Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.