Luna noiembrie este dedicată webinariilor pe tema Digital Copyright în cadrul ONG Online: Școala Digitală pentru ONG-uri. Împreună cu Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI) parcurgem conceptele de bază despre drepturile de autor (copyright), legislația actuală și cum ne afectează principalele obligații referitoare la prelucrarea datelor personale munca de zi cu zi în organizație, reglementarea EU General Data Protection Regulation - GDPR și nu numai.
 
Dacă faci parte dintr-o organizație neguvernamentală, iată ce poți învăța la webinariile „Digital Copyright” din Școala Digitală:
 
Protecția datelor personale în cadrul unui ONG,
7 noiembrie 2017, ora 17:00
Participanții vor afla despre: concepte cheie din legislația specifică, principalele obligații referitoare la prelucrarea datelor personale pe baza GDPR din mai 2018 și pașii pentru a ajunge spre respectarea legislației în cadrul unei organizații nonprofit. Trainer: Bogdan Manolea, ApTI
 
Drepturi de autor și licențe libere. Promovarea conținutului deschis,
20 noiembrie 2017, ora 17:00
Webinarul va fi o introducere în noțiuni de drepturi de autor (copyright), despre excepții și limitări ale legislației actuale ce permit utilizarea operelor, despre ce înseamnă licențe libere și de ce sunt importante și cum folosim creativ licențele libere pentru a publica și/sau folosi conținut de pe Internet în mod legal. Trainer: Bogdan Manolea, ApTI
 
Participanții la webinariile din luna noiembrie vor avea ocazia să aprofundeze subiectele de digital copyright în cadrul unui training offline gratuit susținut de Bogdan Manolea, director executiv ApTI. Trainingul va avea loc pe data de 7 decembrie, în București, și are un număr limitat de locuri disponibile
 
Înscrierea la webinarii este gratuită pentru organizațiile înscrise în Programul TechSoup România și se realizează prin completarea unui profil și alegerea webinarului dorit. 
 
Școala Digitală pentru ONG-uri este un program anual creat de Asociația Techsoup pentru a ajuta angajați și voluntarii organizațiilor neguvernamentale din România și Republica Moldova să beneficieze de training gratuit profesionist și la îndemână în utilizarea tehnologiei sau soluțiilor online disponibile lor. Pentru a participa la training-urile online, organizațiile trebuie doar să fie validate gratuit în Programul TechSoup România, respectiv TechSoup Moldova, un proces care în același timp le oferă și posibilitatea de a accesa programe software sau servicii gratuite de cloud de la Microsoft sau Google.
 
Ce înveți în Școala Digitală pentru ONG-uri în 2017? 
Asociația Techsoup invită cei mai buni specialiști în tehnologie, marketing digital, SEO și SEM, branding, social media, comunicare online, design, antreprenoriat și afaceri online, organizare comunitară și informare corectă online să susțină cursuri gratuite pentru angajații și voluntarii organizațiilor nonprofit care se înscriu în ONG Online: Școala Digitală pentru ONG-uri.
 
Școala Digitală pentru ONG-uri și-a propus și anul acesta să ajute organizațiile nonprofit să identifice, selecteze și implementeze soluții și servicii online care să le ușureze sau eficientizeze managementul de proiecte, comunicarea cu comunitățile online de susținători sau strângerea de fonduri, dar și să le pregătească mai bine pentru a-și îndeplini misiunea într-o lume mult mai tehnologizată. 
 
*** 
Despre Asociația Techsoup 
Din 2010, Asociația Techsoup dezvoltă și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori, începând din 2010. Asociația facilitează accesul la soluții software, cloud și traininguri de tehnologie pentru peste 2.300 de organizații neguvernamentale și creează zi de zi, alături de tineri, învățători și profesori de informatică, experiențe educaționale care să pună accentul pe predarea informaticii aplicate.
Mai multe despre misiunea organizației și proiectele Asociației Techsoup pe www.asociatiatechsoup.ro 
 
Despre Asociația pentru Tehnologie și Internet
Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI) este o asociație neguvernamentală din România care își propune susținerea și promovarea unei lumi digitale libere și deschise, prin respectarea drepturilor fundamentale ale omului. Asociația crede în libertatea de exprimare, în respectarea vieții private și a securității în noile tehnologii și promovează deschiderea aplicațiilor și operelor în era digitala. Mai multe despre ApTI pe http://apti.ro/