Asociația Centrul pentru Legislație Nonprofit, împreună cu partenerii săi Asociația pentru Educație și Drepturile Omului, Euzone și partenerii instituționali și educaționali din comunitățile Șoldanu, Curcani și Luica vă invită să participați la EVENIMENTUL EDUCAȚIONAL COMUNITAR ”MERG LA ȘCOALĂ. SUNT PUTERNIC!”, care va avea loc în data de 26 iunie 2018, cu începere de la orele 11.00, în incinta celui mai important monument istoric din județul Călărași, la mănăstirea Negoiești (1649), situată în comuna Șoldanu, DN 4, București – Oltenița. 
 

”Când ne-am hotărât să scriem proiecte educaționale ne-am creat o misiune, aceea de a implica elevi, profesori, comunități și organizații de la toate nivelurile, prin care rezultatele să poată fi de real impact. Dorim să aducem la firul ierbii, în mediul rural, alături de cei care au cea mai mare nevoie, oportunitățile educaționale care să capaciteze școlile și comunitățile să construiască și alte proiecte ambițioase. Dorim să identificăm acele modele și metode de bune practici care funcționează și produc valoare în orice inițiativă de dezvoltare comunitară. Suntem conștienți că printr-un grup țintă realist vom putea răspunde nevoilor profesorilor, elevilor, părinților, ale comunității și ale pieței muncii. Vă invităm să răspundeți pozitiv apelului nostru de a contribui cu expertiza organizației Dvs. la acest eveniment educațional comunitar.”
– 0ctavian RUSU, președinte al Centrului pentru Legislație Nonprofit

Conferința va prezenta idei, exemple bună practică și proiecte legate de relaționarea educatorilor și profesorilor cu elevii din clasă, cu un accent puternic pe promovarea școlii prietenoase a copilului, centrată pe nevoile elevului, dar și ale pieței muncii, crearea planurilor de acțiune ce pot fi aplicate la nivel local prin competență, inspirație și cunoștințe solide. Prin acest eveniment, speranța noastră este că participanții vor aduce încredere și deschidere pentru implementarea acțiunilor care vor asigura accesul egal la o educație de calitate pentru toți copiii. 

Evenimentul conturează contextul perfect pentru lansarea publică a proiectului Măsuri privind creșterea participării la educație și prevenirea abandonului. Proiectul va asigura prin derularea activităților sale: 1) creșterea ratelor de înscriere în educația timpurie (Grădinița estivală), 2) implicarea părinților în educația copilului (Programul Cercul povestitorilor), 3) dezvoltarea si adaptarea programelor de tipul Școala după Școala (școala de weekend), 4) dezvoltarea profesională a cadrelor didactice (Programul de formare) și 5) sprijin financiar pentru copii și familiile provenind din mediile defavorizate (pachetele de rechizite și îmbrăcăminte precum și subvențiile).

Să învățăm, să punem întrebări, să creăm și să ne angajăm în oportunități semnificative și autentice într-un context educațional favorabil pentru toți copiii! Vă așteptăm la conferință într-un cadru istoric, Mănăstirea Negoiești, o reședință de vară care întrunea divanul țării, emitea hrisoave domnești și primea ambasadori. Vă invităm să fiți oaspeții noștri de valoare. 

Evenimentul se va încheia până la orele 14.00 cu o activitate culturală, care va fi marcată prin vizitarea ghidată a mănăstirii Negoiești, dar și prin participarea Târgul Comunităților Rurale (Rural Communities’ Fair) organizat cu sprijinul comunităților Șoldanu, Curcani și Luica, din județul Călărași. 
 
Pentru confirmarea participării, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 0744 671 685 și la adresa de email: simona.bartis @ clnr.ro.