Institutul Francez din București și Asociația DECS organizează pe 15 iunie o nouă întâlnire Noaptea Ideilor, cu tema „Tehnologie și Societate”. Evenimentul, simbolic intitulat Comunicăm ... în Siguranță ... cu (2x10^15) Putere, va avea loc joi, 15 iunie, la Institutul Francez din București (Bd. Dacia, nr. 77), în Atrium, începând cu orele 19.00. Trei vorbitori de excepție din domeniile telecomunicațiilor, securității informatice și laserilor vor provoca publicul prin prezentările lor.

CRISTIAN ANGHEL - Comunicăm 2G, 3G, 4G, 5G, wireless. Ce urmează?
După 7 ani petrecuți la Redline Communications (Canada) și alți 7 ani deja dedicați către Pentalog (Franța), Cristian Anghel are privilegiul de a rămâne în contact cu ultimele tehnologii de telecomunicații wireless, fiind în același timp membru al Departamentului de Telecomunicațiii din cadrul Universității Politehnica din București.

GABRIEL BABA - Cum ne protejăm de atacurile cibernetice. Ghid de bune practici.
Gabriel Baba are peste 25 ani de experiență în domeniul IT. Din cei 18 ani de când lucrează în cadrul BRD – Groupe Societe Generale, în ultimii 10 ani a ocupat postul de responsabil cu securitatea informației. 

ANDREI BĂLEANU - ELI-NP: Cel mai mare laser din lume.
Absolvent de fizică și unul dintre puținii specialiști în laseri de mare putere din România, Andrei Băleanu lucrează în prezent ca inginer laser în cadrul Thales Systems România  (parte a grupului Thales), fiind implicat în proiectul ELI-NP de construire a celui mai mare laser din lume, cu o putere de 2 x 10^15 wați.

Evenimentul are ca punct de pornire inițiativa globală Noaptea Ideilor a Institutului Francez de la Paris, dedicată împărtășirii de idei, care reunește filozofi, cercetători, artiști și scriitori din întreaga lume. În urma unui prim eveniment de succes desfășurat în ianuarie, Institutul Francez din București și Asociația DECS au decis să continue seria, oferind publicului acces liber la conținut care informează, captivează și inspiră. 
Intrarea este liberă.
 
DECS. Pe bază de idei. este proiectul central al Asociației DECS și își propune să promoveze elita gândirii românești din domenii precum știință, IT, economie, medicină, psihologie și altele. Website-ul decs.eu este o colecție video și o sursă de informație și inspirație pentru toți cei pasionați de știință și educație, dar și pentru cei curioși să înțeleagă mai bine lumea din jurul lor.
 
Mai multe detalii despre eveniment: http://bit.do/NoapteaIdeilor