Peste 140 de elevi de la Școala Gimnazială Rupea, Școala Gimnazială “Ion Codru Drăgușanu” din Drăguș și Liceul Teoretic “Ion Codru Drăgușanu” Victoria, din clasele cu predare în limba germană, au primit materiale didactice noi care să susțină activitățile extrașcolare organizate de profesorii de limbă germană, prin intermediul unui proiect derulat de Fundația Michael Schmidt. 

Continuând proiectele din zona educației, una dintre ariile principale de acțiune ale Fundației Michael Schmidt, proiectul de față asigură materiale de studiu pentru clasele cu predare în limba germană, pentru elevii din clasele primare. Astfel, aceștia se vor bucura de manuale tematice și jocuri interactive care să îi ajute să își dezvolte aptitudinile în diferite domenii, dar și fluența în limba germană. 
 

“Sistemul de învățământ trebuie să țină pasul cu transformările societății actuale. Suntem conștienți că rolul pe care ni l-am asumat, de susținători ai unui proces de învățământ cât mai modern, cu precădere în cazul claselor cu predare în limba germană, este unul important și facem tot ce ne stă în putință pentru ca materiale de studiu moderne și creative să ajungă la cât mai mulți copii și elevi. Suntem bucuroși că, odată cu acest demers numărăm peste 2000 de elevi care învață mai ușor și mai eficient.”
a declarat Michael Schmidt, președintele Fundației Michael Schmidt.
 
„Mulțumim Fundației Michael Schmidt pentru donația făcută școlii noastre: avem copii buni, de care suntem mândri și care își doresc să învețe, iar materialele pe care le-ați adus sunt foarte folositoare pentru secția de germană, atât pentru clasele pregătitoare cât și pentru clasele I-IV.” a declarat Matei Morlova, director adjunct la Liceul teoretic „Ion Codru Drăgușanu” din Victoria.
 
Proiectul Fundației Michael Schmidt nu este unul nou: în anii anteriori Fundația a donat mii de materiale similare unor instituții precum Colegiul Național "Samuel von Brukenthal" din Sibiu, Liceul Honterus din Brașov și Colegiul German Goethe din București. Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al organizației Haus des Deutschen Ostens (HDO) care activează în Munchen și își desfășoară activitatea în domeniul cultural și educațional, pentru a susține dezvoltarea fostelor teritorii și așezări germane din Europa de Est. De asemenea, aceasta reprezintă agenția centrală de finanțare a landului Bavaria pentru promovarea culturală în domeniul său de activitate. 

De asemenea, Fundația Michael Schmidt continuă și proiectul Deutsch hat Klasse, prin care acordă burse viitorilor dascăli care doresc să predea în clasele de limbă germană din țară. În România, domeniul educației este unul dintre cele mai dezavantajate domenii și are nevoie de nenumărate îmbunătățiri, care devin din ce în ce mai stringente. Prin proiectele pe care Fundația Michael Schmidt le desfășoară, încearcă să contribuie la ameliorarea situației actuale și să încurajeze astfel de inițiative la nivel național.