In 7 martie 23 doamne si domnisoare din Timisoara au ales sa-si petreaca sambata pe santier, intr-un program de voluntariat, pentru construirea primei locuinte protejate din Romania, in sprijinul a 5 persoane cu dizabilitati intelectual severe.

Constructia casei Cristian este initiata de Fundatia "Pentru Voi" in parteneriat cu asociatia Habitat for Humanity Romania si finantata de catre Open Society Mental Health Initiative si Fundatia Vodafone Romania, in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Timisoara.

Doamnele si domnisoarele au sarbatorit ziua femeii pe santier prin munca: au invelit exteriorul cladirii cu carton impregnat, au montat placi OSB de interior pe peretii structurati, au curatat tamplaria PVC, au montat diverse membre structurale particulare (sustinerea caloriferelor, profilelor pe tavan, etc.) si au facut curatenie la finalul zilei de lucru. Femeile prezente pe santier au aratat multa dedicatie si seriozitate pentru rezolvarea sarcinilor sub supravegherea specialistilor in constructii.

"Sunt foarte incantat de cum a decurs ziua de astazi. Nu m-am asteptat sa fie atat de multe doamne si domnisoare care sa construiasca in week-end, inainte de ziua femeii. Au demonstrat inca o data cat de puternice sunt femeile si cat de mult putem conta pe ele atunci cand este nevoie." - a declarat Zoltan Szoverdfi Szep, coordonator al proiectului.

Voluntarele s-au declarat multumite ca au ales sa nu stea acasa ci sa contribuie, chiar si cu cateva ore, la schimbarea vietii a 5 persoane cu dizabilitati intelectuale severe.

"Am aflat de acest proiect de la un prieten si am vrut sa dau o mana de ajutor. Am batut foarte multe cuie astazi si ma bucur acum ca rezultatele muncii noastre de astazi se pot vedea." - a declarat Cristina Dogaru, voluntara.

La finalul zilei, doamnele si domnisoarele au primit flori si martisoare de ziua femeii, dar si diplome de participare si tricouri pentru devotamentul aratat.

Fundatia "Pentru Voi" si Habitat for Humanity Romania au lansat cu aceasta ocazie "Luna solidaritatii si implicarii sociale la Pentru Voi" pe tot parcursul lunii martie, cand se vor organiza activitati de voluntariat menite sa incurajeze implicarea timisorenilor si a companiilor in folosul persoanelor dizabilitati intelectuale severe. Astfel, va invitam sa va alaturati voluntarilor „Pentru Voi” oricand in luna martie pentru a ne ajuta ca acesti tineri sa poata intampina primavara ACASA. Va fi mult de munca si oricine doreste sa ajute este mai mult decat binevenit. Nu este necesara experienta in constructii, iar specialistii din cadrul Habitat for Humanity Romania va vor indruma permanent.

Pana in prezent, mai multe companii si-au aratat dorinta de a voluntaria in luna martie printre care: Baumix (18 martie), Smithfield Prod (19 martie), Alcatel-Lucent (20 martie), Fundatia Vodafone Romania (24 martie) si Provident Financial (28 martie).

Contacteaza-ne acum pentru mai multe detalii!

Fundatia "Pentru Voi"                                                                                      
Zoltán Szövérdfi-Szép                                                                                                    
Tel: 0721 015 486                                                                                            
E-mail: zoltan@pentruvoi.ro                                                                                
www.pentruvoi.ro                                                                        

Habitat for Humanity Romania
Teodora Zglimbea
Tel: 0731 039 103
E-mail: teodora.zglimbea@habitat.ro
http://mail.pentruvoi.ro/exchweb/bin/redir.asp?URL=http://www.habitat.ro/

Proiect finantat de: Open Society Mental Health Initiative, Primaria si Consiliul Local Timisoara, Fundatia Vodafone Fomania

Cu sprijinul: MG Building Design, Subcontrol SRL, Bau Mix, Tifel, eneral Beton, ISOVER, Clubul Rotary Timisoara, Smithfield Procesare, Alcatel Lucent, Provident Financial