Biroul de Informare Europe Direct CENTRAS Bucuresti, ce face parte din reteaua de informare a Comisiei Europene, se alatura Asociatiei AEPADO - Asociatia Europeana pentru Protectia Drepturilor  Omului, in proiectul national “Fii  constient, NU dependent” - editia  2009.

Proiectul este inclus in Agenda Comisiei Europene pentru Anul European al Creativitatii si Inovatiei si urmareste educarea tinerilor cu privire la pericolul reprezentat de consumul de droguri. Proiectul cuprinde intre activitatile sale concursul adresat liceenilor ,,E viata mea! EU decid!” structurat pe trei sectiuni: materiale jurnalistice, motto-uri si postere, mesajul reflectand atitudinea tinerilor impotriva drogurilor. Finalitatea acestui proiect consta in realizarea primului Ghid online de bune practici facut de tineri pentru tineri pe baza celor mai bune materiale intrate in concurs.

Centrul de Informare Europe  DirectCENTRAS Bucureşti sustine initiativa AEPEDO, participa la jurizarea concursurilor si ii premiaza pe castigatori. Festivitatea de premiere a lucrarilor intrate in concurs va avea loc in data de 21 noiembrie, ora 9.00, la sediul Primariei Sector 2 din Bucuresti, str. Chiristigiilor, nr.11-13, in cadrul Coferintei nationale „Fii constient, NU dependent!”.  Europe Direct Bucuresti se  angajeaza ca partener in acest proiect, unul dintre scopurile sale fiind promovarea dezbaterii privind activitatea si politicile Uniunii Europene, precum si respectarea prioritatilor de comunicare stabilite anual de Comisia  Europeana.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati EUROPE DIRECT Bucuresti, persoana de contact Cristina Mastacan – ofiter de informare, 021 223 00 29, europe.direct@centras.ro.