Asociatia "Sprijiniti copiii" in parteneriat cu Fundatia culturala si Academia de Muzica "Gheorghe Dima" Cluj Napoca anunta inchiderea finantarii pentru proiectul "Educatie culturala prin traditii". In luna aprilie a acestui an partenerii anuntau inceperea proiectului "Educatie Culturala prin Traditii", finantat de Admnistratia Fondului Cultural National.Bazat pe un parteneriat incheiat intre Asociatia "Sprijiniti copiii" , Fundatia Culturala Terrarmonia si Academia de Muzica "Gheorghe Dima" Cluj Napoca proiectul a primit finantare in valoare de 40000 lei, iar contributia partenerilor se ridica la suma de 54600 lei.

Scopul principal al proiectului este cresterea gradului de cunoastere si promovare a muzicii traditionale romanesti pentru cel putin 3.200 de elevi. Pentru a-si atinge scopul si obiectivele in cadrul proiectului s-a creat o Retea de educatie culturala formata din 25 de scoli din 5 judete Alba, Hunedoara, Sibiu, Cluj, Salaj la care au aderat 4 scoli din Republica Moldova. Prin grija echipei de coordonare si persoanelor resursa in fiecare scola tinta s-au desfasurat activitati diverse dintre care amintim: sesiuni infomative despre traditiile populare specifice zonei, expozitii cu produse mestesugaresti, intalniri cu mesteri populari din zona, cursuri de initiere in mestesuri locale, tabara "Traditii, mestesuguri si credinte populare" desfasurata in satul Strungari.

Evenimentele de inchidere a finantarii pentru acest proiect se desfasoara miercuri 24 octombrie a.c., incepand cu orele 10.00 in Sectia aer liber a Muzeului etnografic al Transilvaniei (HOIA) Cluj Napoca. Rezultatele proiectului vor fi diseminate in cadrul sesiunii tematice "Educatie culturala intre traditie si actualitate" unde fiecare judet va sustine un material de referinta din care rezulta modul cum a contribuit proiectul la cunoasterea si promovarea traditiilor locale. Programul va continua cu un spectacol folcoric de lansare a celor 2 CD cu muzica traditionala realizate in acest proiect.

La aceste evenimente vor participa reprezentanti ai finantatorului, parteneri, colaboratori, scolile membre ale Retelei de educatie culturala din cele 5 judete, mass media precum si alti operatori culturali interesati de proiect. De la 1 octombrie Reteaua intra pe autofinantare, iar resursele necesare provin din contributia partenerilor, colaboratorilor si sponsorilor.