Fundația Comunitară București, organizator Swimathon București, anunță cele 25 de proiecte care vor participa anul acesta la eveniment. ONG-uri și grupuri de inițiativă din București sau Ilfov s-au înscris pe platforma www.swimathonbucuresti.ro, pentru a participa la a șasea ediție a evenimentului ce va avea loc pe 30 iunie 2018, la bazinul Dinamo București. 
 
Un comitet de selecție extern a ales 25 de proiecte, votându-le pentru abordarea de a rezolva probleme concrete, pentru comunitatea activă de susținători și capacitatea de a derula o campanie de strângere de fonduri.
 
Cele 25 de proiecte participante sunt:
#vreausarespir / Asociația de Fibroză Chistică din România
Bucătăria magică a copiilor / Asociația Ana și Copiii
Case mai bune pentru copiii din Ponorâta / Asociația Reality Check
Copilărie fără tuberculoză / Fundația Romanian Angel Appeal
De-a arhitectura în şcoala mea / Asociația De-a arhitectura
MagicHOME / Asociația MagiCamp
Mese calde pentru copiii din Ferentari / Fundația Policy Center For Roma and Minorities
MS Kids Retreat / Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative din România
Nu Mi-e Frică! / Asociația Little People 
O bicicletă pentru Tavi / Organizația Compatible Solutions
Plantăm fapte bune în România / Asociația EcoAssist
Prevenirea separării copilului de familie / Fundația Hope and Homes for Children România
Prietenii mei / Asociația Învingem Autismul
Pui de om în terapie / Asociația Unu și Unu
România la Campionatul Mondial de Paraclimbing / Asociația Climb Again
Să fie lumină / Grup de jurnaliști independenți
SENSart / Sense International România
The Entrepreneurship Academy/ Fundația Entreprenation
Transparenţă decizională la Primăria Capitalei / Fundația CeRe
Un nou centru pentru copii cu nevoi speciale / Fundația FARA
Valuri pe teren / Asociația CARUSEL
Vreau la grădi! / Asociația Rotas
Înot pentru Swimathon / Fundația Comunitară București
Serie de cursuri de comunicare cu pacienți / COPAC - Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice
Reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou-Născuți a Spitalului Județean Constanța / Proiect susținut de Fundația Vodafone România
 
Următorii pași:
Înscriere înotători-fundraiseri. Fiecare proiect participant va fi reprezentat, în cadrul evenimentului Swimathon București, de cel puțin două echipe de înotători-fundraiseri. Formularul de înscriere pentru înotători poate fi completat aici: https://2018.swimathonbucuresti.ro/inscriere-echipa/, iar ultima zi de înscriere este 18 mai.
  
Campanie de donații. Între 30 mai – 30 iunie va avea loc campania de donații pentru proiectele înscrise la eveniment. Donațiile se vor putea face pe site-ul evenimentului, la sediul Fundației Comunitare București sau pe 30 iunie, la eveniment. Campania se va prelungi și după încheierea evenimentului, iar donații se vor face până cel târziu 31 iulie. 
 
Swimathon București este un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu proiecte din comunitatea locală, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează pentru favoriţii lor. La ediția din 2017, 317 de înotători şi peste 2.000 de spectatori au susținut prin înot și donații, 23 de proiecte din București. 2.567 de donatori individuali și companii au adunat împreună 404.325 de lei, pentru cele 23 de proiecte. În medie, fiecare proiect a strâns peste 17.500 de lei la eveniment. Site-ul evenimentului: www.swimathonbucuresti.ro
 
Partener principal: Janssen, companie farmaceutică a Johnson & Johnson România
Partener: Fundația Vodafone România
Partener sportiv: Head & Shoulders
Prietenii evenimentului: WDP, HipHip.

***
Fundaţia Comunitară Bucureşti pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 6 ani, a finanțat peste 250 de proiecte, din București și Ilfov, cu aproape 3 milioane de lei.
Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 15 fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitaţi: www.fundatiacomunitarabucuresti.ro