Antreprenoriat verde, educație pentru sănătate prin stand-up comedy sau terapie multisenzorială acvatică sunt câteva dintre temele proiectelor câștigătoare ale ediției din acest an a programului „Susține un ONG!”. 
 
Programul este destinat încurajării implicării angajaților Orange în cauze de filantropie, prin oferirea de granturi către ONG-uri propuse de aceștia și selectate prin concurs anual. Pe parcursul celor șase luni de implementare a proiectelor câștigătoare, angajații Orange România devin managerii proiectelor pe care le-au propus spre finanțare și astfel au ocazia să cunoască mai bine ONG-ul, modul de organizare și de lucru, să urmărească pașii de implementare ai unui proiect, să facă  raportări financiare și narative etc.
 
Anul acesta, bugetul pus la dispoziție prin programul desfășurat de Fundația Orange a fost de 40.000 euro. Juriul concursului a fost format din: Alina Kasprovschi – director executiv Fundația Comunitară București, Florin Ghindă – fondator România Pozitivă, Ruxandra Predescu – consultant în comunicare și blogger Printre Rânduri, Teodor Tiță – jurnalist Europa FM şi Amalia Fodor – director Fundaţia Orange. 
 
În urma jurizării propunerilor înscrise în cea de-a 6 ediție a concursului „Susține un ONG!”, cele șase proiecte câștigătoare sunt „România Prinde Aripi” (Alin Băda, împreună cu Societatea Ornitologică Română), „GreenIMPACT – Antreprenoriat Verde” (Cristina Oana Batusariu, împreună cu Fundația Noi Orizonturi), „Cinema&Play in Children’s Hospital” (George Caloian, împreună cu Asociația de Medicină pentru Sănătate Publică), „Stand-up: educație pentru prevenirea HIV” (Mădălina Pavel, împreună cu Asociația Semper Musica), „Dr. Peștișor – terapeutul copiilor” (Andras Ferencz Smazenka, împreună cu Asociația Centrul de Cercetări Subacvatice București) și „Generația Z în acțiune” (Alina Stan, împreună cu Asociația Școala de Valori).

România Prinde Aripi:
Proiectul urmărește sprijinirea biodiversității, prin amenajarea unor locuri de cuibărit pentru păsările sălbatice și prin hrănirea lor în timpul iernii. În felul acesta, voluntarii implicați în proiect și alte persoane din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara vor afla despre păsări și felul în care le pot ajuta, dar și despre importanța spațiilor verzi din orașe. 

GreenIMPACT – Antreprenoriat Verde: Se vor desfășura ateliere de educație ecologică și educație antreprenorială pentru copii din sate din Maramureș, Suceava, Harghita, Hunedoara, Bihor și Sibiu, pentru ca ei să-și dezvolte gândirea creativă și spiritul antreprenorial și să poată implementa proiecte de dezvoltare comunitară în zonele din care provin.

Cinema&Play in Children’s Hospital: 15.000 de copiii sunt internați anual în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” și în Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii „Dr.Nicolae Robănescu”. Pentru a-i alina și a face ca timpul lor să treacă mai plăcut, proiectul implică organizarea unor vizionări de desene animate și a unor jocuri, în care copiii vor regăsi eroii preferați.

Stand-up: educație pentru prevenirea HIV este un proiect care transmite informații medicale adaptate, prin stand-up comedy. Peste 4.000 de tineri de liceu din comunități rurale din Botoșani și Iași vor afla despre infecția cu HIV și contracepție, prin intermediul acestor sesiuni de informare atipice. 

Dr. Peștișor – terapeutul copiilor: 120 de copii cu diverse tipuri de deficiențe din Covasna și Brașov vor beneficia de un mix de meloterapie și hidroterapie, la care se adaugă terapia asistată de animale (cu pești koi și carași aurii). 

Generația Z în acțiune: Voluntari din companii vor susține sesiuni de mentorat și workshopuri pentru 40 de tineri din Târgu Mureș, pentru a-i ajuta să-și dezvolte gândirea critică, a-i învăța despre fundraising, lucru în echipă și cum să comunice cu instituții publice. La rândul lor, aceștia vor deveni trainerii unor elevi din comuna Gornești, Județul Mureș, pe care îi vorînvăța să implementeze programe de dezvoltare comunitară.
 
Prin intermediul programului „Susține un ONG!”, angajații Orange au propus și coordonat, din 2013 până acum, 23 de proiecte de filantropie, care au adus schimbări pozitive pentru mai mult de 32.000 de persoane din România.
 
Programul Susține un ONG! este un fond care oferă finanțare pentru proiecte de filantropie propuse de angajați și dezvoltate alături de o organizație non-profit, pentru ca ei să învețe să coordoneze un proiect, să învețe să caute resurse alternative de finanțare pentru proiectele în care cred,  să învețe să comunice un proiect, să dezvolte capacitatea de identificare de soluții la probleme sociale elementare. În felul acesta, programul urmărește să crească gradul de satisfacție personală al angajaților, atașamentul față de brandul Orange și să îi motiveze să rămână în companie.

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. În cei 5 ani de activitate, Fundaţia Orange a investit peste 3,5 milioane de euro in proiecte de educaţie digitală pentru persoane defavorizate şi în proiecte de sănătate, educaţie, cultură în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz, în scopul integrării lor sociale. Pentru detalii, vizitaţi www.fundatiaorange.ro