• Finanțare totală de 2,3 milioane de lei, alocată prin programul național „Connecting for Good”. Fundația Vodafone România se alătură ca partener strategic programului Civic Lab, derulat de Code for Romania și având misiunea de a construi aplicații software pentru diverse proiecte civice din domeniul sănătății și al educației. Fundația Vodafone România va finanța prin programul național „Connecting for Good” o parte dintre aceste soluții ce vor fi aplicate în cele două domenii strategice pentru activitatea organizației. Bugetul total alocat pentru dezvoltarea și implementarea lor este de 2,3 milioane de lei. 
 
Programul Civic Lab, a cărui metodologie a fost elaborată de Code for Romania, își propune să susțină rezolvarea unor nevoi reale ale societății, prin generarea de soluții cu impact la nivel sistemic și cu rezultate măsurabile pe termen lung. Fundația Vodafone România și Code for Romania au lansat noul parteneriat prin publicarea formularului online Ce te ține treaz noaptea, prin care orice persoană poate semnala probleme existente în cele două domenii. Fundația va susține soluțiile care vizează două componente: Sănătatea mamei și a copilului și Resursele umane în educație. 
 
Prin formularul Ce te tine treaz noaptea, programul Civic Lab își propune să implice comunitatea în procesul de cercetare pentru identificarea problemelor din domeniile sănătate și educație. Pentru fiecare dintre acestea există un plan de cercetare, pentru definirea problemelor în cadrul unor sesiuni de tip focus-grup cu experți, interviuri, analize de date și sesiuni de observare directă. Pe baza rezultatelor, echipa Code for Romania evaluează soluțiile tehnice deja existente în alte state, pentru a identifica cele mai bune practici și idei aplicabile cu succes în situații similare din România. Într-o etapă ulterioară, specialiștii organizației pregătesc prototipuri ale soluțiilor digitale pornind de la concluziile cercetării, pe care le testează apoi direct cu beneficiarii. În etapa finală, prototipurile, însoțite de documentația tehnică și rezultatele cercetării, sunt prezentate într-o platformă online, de unde dezvoltatorii le pot alege pe cele pe care vor să le implementeze. 
 
***
Code for Romania
este o organizație neguvernamentală care activează în domeniul tehnologiei civice. Organizația dezvoltă soluții software, pro-bono, în sistem open-source, pentru rezolvarea unor probleme sociale, cu ajutorul unei comunități de peste 600 de voluntari din România și Diaspora. Code for Romania este parte a celei mai mari rețele internaționale de organizații de tehnologie civică, Code for All. 

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei peste 20 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.132 de programe derulate de 730 de ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut aproape 3 milioane de beneficiari - copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 30 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

Website l Blog l Facebook