Pentru că orice copil merită să viseze, să-și facă planuri, să râdă și să se bucure de copilărie, taberele HOSPICE pentru copiii pacienți, dar și pentru copiii pacienților HOSPICE, sunt în plină desfășurare la Adunații Copăceni.  

Astfel, centrul HOSPICE de la Adunații Copăceni a devenit în această vara locul în care copiii care înfruntă boli incurabile își înfrâng fricile, se deschid spre ceilalți, sunt iubiți și încurajați, râd, se joacă și ne învață ca viața e frumoasă și există speranță.  

Taberele de vară sunt un eveniment cu tradiție în HOSPICE. De mai bine de 10 ani, peste 250 de copii se bucură, măcar pentru câteva zile, de copilărie. Anul acesta, viitorul centru de la Adunații Copăceni s-a transformat într-un loc de poveste, în care copiii pot fi orice erou cu pelerină, orice personaj fantastic. Violeta, una din fetițele din tabără, a ales culoarea mov din curcubeu, pentru că movul, spune ea, e cea mai curajoasă culoare din curcubeu.

Artă pentru copilărie
În toamnă, centrul de la Adunații Copăceni - destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile - își va deschide porțile. Pe lângă clădirea destinată taberelor de vară, Centrul va mai include o unitate cu 12 paturi ce va oferi îngrijire paliativă copiilor, spații pentru activități educativ-terapeutice destinate copiilor, un adăpost dedicat familiilor aflate în situații limită (6 apartamente sociale), un centru educațional, un centru de zi pentru diferite terapii ocupationale, o cladire destinata activitatilor de kinetoterapie, un centru de terapie pentru familii și un centru educațional destinat personalului medical.

Cu sprijin de la Galeriile Artmark și de la artiștii care și-au donat lucrările, le redăm o parte din copilărie micuților care înfruntă diagnostice grele. Pe 10 iulie, la Licitația de Artă Postbelică și Contemporană organizată de Artmark, se vor strange fondurile necesare funcționării Centrului HOSPICE de la Adunații Copăceni.

Operele de artă cu această destinație specială aparțin unora dintre cei mai importanți artiști români ai momentului, precum: Ion Grigorescu, Ștefan Câlția, Constantin Flondor, Henry Mavrodin, Dan Perjovschi, Șerban Savu, Radu Comșa, Răzvan Boar, Francisc Chiuariu, Sorin Neamțu, Diana Manole, Raid (Veronica Raimund), Otilia Cadar, Sergiu Laslo
 
***
Despre HOSPICE Casa Speranței
HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. 
 
Organizația are două centre cu servicii integrate, în Brașov și București, și echipe mobile în Făgăraș și Zărnești, pentru îngrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 26 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 26.000 de copii și adulți cu boli incurabile.
 
HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie. Poți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație