În 15 octombrie, la cea de-a zecea ediție a Maratonului Internațional București, mai multe vedete se alătură Team Hope pentru a sprijini una din familiile incluse în programul de prevenire a separării copilului de familie derulat de Hope and Homes for Children. Printre aceștia se numără actorul Marius Manole, ambasador Hope and Homes for Children, Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare în cadrul Hope and Homes for Children, Vladimir Drăghia, Marius Pancu, prezentatorul emisiunii „Morning Show” (Digi 24), solista Lori Ciobotaru, precum și bloggerul Otravă. Duminică, instructorul de fitness Cori Grămescu va face încălzirea cu alergătorii Team Hope, echipa de alergători fundraiseri ai Hope and Homes for Children.

La Maratonul Internațional București, Marius Manole va îmbrăca pentru a doua oară tricoul albastru al Team Hope și va lua startul în cursa de 21 km, după ce în luna mai a acestui an a alergat 10 km la Semimaratonul București. El susține de mai mult timp proiectele și programele Hope and Homes for Children, iar în primăvara acestui an a primit titlul de ambasador al Fundației. Lui i se alătură și Vladimir Drăghia, care va parcurge întregul traseu al maratonului, 42,195 km. Vladimir se află la a treia participare la o cursă sportivă în beneficiul Hope and Homes for Children, și, împreună cu ceilalți 250 de alergători înscriși în Team Hope, angajați ai unor companii și alergători individuali, strânge fonduri pentru pentru a-i ajuta pe cei opt copii ai familiei Mureșanu să rămână alături de părinții lor.

Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare al Hope and Homes for Children, s-a alăturat organizației în 2015 și, de atunci, nu a ratat nicio ocazie să alerge și să strângă bani pentru copiii și familiile din programele Fundației. La această ediție a maratonului va alerga în proba de 21 km. 
Andrei Zamfir, concurent în show-ul „Supraviețuitorul” de la PRO TV, participă pentru prima dată la maraton în cadrul Team Hope și s-a înscris în cursa de 42 de kilometri. Alături de el, Otniela Sandu, finalistă a aceluiași show, va participa la primul său semimaraton după ce, în primăvară, a alergat la cursa de ștafetă pentru a susține cauza Fundației. 

Marius Pancu, prezentatorul emisiunii „Morning Show” de la Digi 24, și bloggerul Otravă vor alerga la cursa de ștafetă, în echipă cu alți doi participanți. Solista Lori Ciobotaru se alătură pentru prima dată echipei de alergători Team Hope și va alerga, pe 14 octombrie, în cursa populară. Tot în cursa populară s-au înscris și Laura Giurcanu, vlogger, Alina Ceușan și Carmen Grebenișan, fashion bloggeri și vlogger-ițele Cristina Lupu și Roxana Erdei, cunoscute în social media ca LikeOne. Cu toții aleargă și strâng bani pentru a ajuta copiii familiei Mureșanu să rămână alături de părinții lor.  De asemenea, solista Karmen, Nadd Hu, prezentatoarea emisiunii ZU Trends (ZU TV) și vlogger-ița Laura Mușuroaea se numără printre susținătorii Team Hope. 

Familia Mureșanu se află în programul de prevenire a separării copilului de familie derulat de Hope and Homes for Children. În lipsa asigurării unor condiții minime de trai și a mijloacelor necesare subzistenței, părinții ar fi obligați să își lase copiii în grija sistemului de protecție. Cei 8 copii ai familiei locuiesc alături de părinți într-o casă mică din chirpici, formată dintr-o cameră şi un hol, spaţiu insuficient pentru 10 persoane. Tatăl, deși diagnosticat cu TBC, muncește în sat, ajutându-și vecinii la treburi gospodăreşti, în schimb primind bani sau mâncare. Mama se ocupă în special de creşterea şi îngrijirea copiilor, îi trimite zilnic la şcoală sau grădiniţă şi se interesează de rezultatele lor. Mai multe informații despre familia Mureșanu și cum pot fi susținuți sunt disponibile aici. 
 
***
Despre Hope and Homes for Children România
Hope and Homes for Children România activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit în mod direct la închiderea a 53 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut, în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Hope and Homes for Children şi ale partenerilor săi, 4.985 copii au fost scoși din instituții, iar alți 912 urmează să părăsească instituțiile în curs de închidere.
 
În același timp, organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 25.787 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 862 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.812 copii au fost primiţi în centrele de zi și 843 în centre cu regim de urgență, şi 8.125 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.
 
Până în acest moment, 40.280 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children, al cărei obiectiv este ca până în 2022 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.