Fundația Comunitară București organizează pe 30 iunie 2018, la bazinul Dinamo, Swimathon București. 25 de ONG-uri sau grupuri de inițiativă s-au înscris cu un proiect, companiile şi înotătorii au ales un proiect, iar susţinătorii donează pentru favoriții lor începând cu 30 mai, pe platforma www.2018.swimathonbucuresti.ro
 
Campania de donații pentru cele 25 de proiecte înscrise se desfășoară între 30 mai – 31 iulie 2018. Donațiile se pot face pe site, prin plata cu cardul sau transfer bancar; la sediul Fundației Comunitare București sau pe 30 iunie, la bazin. Campania se va prelungi și după eveniment, iar donații se vor face până cel târziu pe 31 iulie.  
 
Peste 400 de oameni din București strâng bani și înoată pentru copilărie fără tuberculoză; o bicicleta pentru Tavi; mese calde pentru copiii din Ferentari; pentru studenți, viitori antreprenori; pentru dotarea spitalelor cu aparatură specifică tratamentului copiilor cu fibroza chistică sau construirea unui Centru de zi pentru copii din familii defavorizate. Lista completă a proiectelor este aici.

Swimathon nu este o competiție de înot, ci o campanie de strângere de fonduri prin care fiecare schimbă lumea din jur, într-una mai bună, mai frumoasă sau mai corectă. Swimathon București este despre comunitate, despre felul în care îi convingem pe oameni să doneze pentru proiectele care au nevoie de susținere, dar și despre cât de bine ne simțim când facem asta împreună. 
 
Înotătorii nu sunt sportivi profesioniști, ci oameni obișnuiți, de toate vârstele, care își doresc să strângă bani și să înoate pentru un proiect în care cred. 
În 2017, o echipă a fost formată doar din copii. Au crezut în proiectul Fundației Romanian Angel Appeal și s-au mobilizat singuri pentru a strânge bani. Au strâns 18.459 de lei.  „A contat mult că sunt trei copii în aceeași clasă pentru că au povestit mult despre proiect, iar părinții s-au mobilizat. Au pornit de la familie, prieteni de familie, cunoscuți. Ne-am întâlnit cu ei, am vorbit și la telefon sau am postat pe Facebook”, ne povestește Adela.
 
O altă echipă, care a susținut Asociația COLECTIV, a fost formată doar din colegi de birou. „Eu și colegii mei ne-am mobilizat să strângem suma de 7.537 de lei și ne-am împărțit. I-am luat la discuții pe ceilalți colegi pe etaje, am povestit cu ei, am mai povestit la întâlniri cu parteneri, am dat și mailuri interne. Cred că a fost un avantaj și că lucrăm într-o companie mare.”,  spune Ștefan. 
 
Prin evenimente sportive de atragere de fonduri de tipul Swimathon București, Fundația Comunitară București oferă un cadru atractiv și relaxant pentru a promova și susține inițiative din oraș.
 
Partener principal: Janssen, companie farmaceutică a Johnson & Johnson România
Partener: Fundația Vodafone România
Partener sportiv: Head & Shoulders
Prietenii evenimentului: WDP, HipHip
Partenerii echipelor: BCR, Banca Românească, UniCredit Bank, Teleperformance
 
***
Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 6 ani, a finanțat peste 250 de proiecte, din București și Ilfov, cu aproape 3 milioane de lei. Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 15 fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitaţi: www.fundatiacomunitarabucuresti.ro