Va invitam, in data de 13 octombrie 2008, ora 11, in Sala "Stefan cel Mare si Sfant" a Inspectoratului Judetean de Politie Iasi la conferinta de presa de inchidere a proiectului "Impreuna pentru respectarea drepturilor", derulat de Fundatia "Alaturi de Voi" Romania, in parteneriat cu Institutul pentru Cercetarea si Prevenirea Criminalitatii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, Inspectoratul de Politie Judetean Iasi si Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui.

La acest eveniment vor fi prezentate concluziile in urma desfasurarii cursurilor pentru ofiteri de prevenire din zona Moldovei, pentru politisti de proximitate si politisti din comunitatile rurale din judetele Iasi si Vaslui, a 10 dezbateri cu autoritatile din 10 comune din cele doua judete si a 10 caravane informative. Mentionam ca pe parcursul proiectului, in afara politistilor, au fost implicati peste 200 de reprezentanti ai autoritatilor locale, 450 de elevi, 43 de cadre didactice care au participat la dezbateri cu autoritãþile publice locale cu tema "Drepturile si obligatiile persoanelor infectate si afectate HIV/SIDA" sau la campanii de informare adresate elevilor ºi cadrelor didactice din cele zece comune din Iasi si Vaslui, 5 din judetul Iasi (Halaucesti, Probota, Holboca, Deleni, Ciohorani) si 5 din judetul Vaslui (Botesti, Duda Epureni, Girceni, Solesti, Costesti).

De asemenea, in cele 10 luni de activitate au fost concepute si tiparite o serie de materiale informative destinate politistilor si membrilor comunitatii: Ghidul "Impreuna pentru respectarea drepturilor" cu informatii despre HIV/SIDA cu accent pe legislatia in domeniu, semne de carte si afise "Carta drepturilor umane".

"In concluzie, autoritatile au fost foarte interesate de problematica HIV/SIDA, fapt care ne bucura, deoarece in unele comune in care am desfasurat activitati avem beneficiari, iar cunoasterea si dezbaterea acestor informatii a fost de mare importanta pentru persoane infectate cu HIV sau bolnave de SIDA. Un rol foarte important in buna desfasurare a activitatilor l-au avut partenerii din proiect, dar si politistii care au participat la cursurile de formare. Ei au fost cei care ne-au facilitat accesul in comune si au ajutat la mobilizarea reprezentantilor autoritatilor locale" – a declarat doamna Florentina Carp, coordonatorul proiectului.

Proiectul a fost finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare cu suma de 51782 euro si cofinantat de ADV Romania cu suma de 6000 Euro. Proiectul "Impreuna pentru respectarea drepturilor" a fost derulat in judetele Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Vaslui, Vrancea si Suceava si este cel de-al doilea proiect regional realizat de Fundatia Alaturi de Voi Romania.

Informatii suplimentare puteti obtine la tel. 0232 275.568 sau 0788488344, mail: office@alaturidevoi.ro , persoana de contact Florentina Carp, coordonator proiect. Pentru informatii si eventuale reclamatii referitoare la proiectul PHARE accesati: cfcu.PHARE@mfinante.ro