In perioada 19-25 aprilie, Fundatia "Inima de Copil" organizeaza, desfasoara si se implica intr-o serie de actiuni in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului. La nivel national, evenimentul este la a IX-a editie, fiind initiat si sustinut de catre Pro Vobis - Centrul National de Voluntariat in parteneriat cu Reteaua Centrelor de Voluntariat din Romania.

"Inima de Copil" recunoaste si promoveaza in mod activ voluntariatul, acesta fiind unul dintre principiile de baza ale organizatiei noastre, inca de la infiintarea ei.

"Valoros nu doar pentru cei ce beneficiaza direct de ajutorul primit, fie ca sunt copii si tineri in dificultate, sprijiniti in proiectele noastre, sau organizatia in sine, voluntariatul este o experienta de nepretuit chiar pentru voluntari, cei care aleg sa se implice benevol si sa contribuie prin timpul, resursele, experienta si dedicarea lor la a schimba in bine lucrurile care nu le plac sau pe care le doresc mai bune, mai frumoase din comunitatile lor. De aceea, strategia noastra pentru anul in curs cuprinde dezvoltarea proiectelor ce vizeaza voluntariatul, cel mai ambitios in acest sens fiind deschiderea a zece Cluburi de voluntariat IMPACT in Galati, in colaborare cu liceele si scolile din oras, si prin parteneriatul cu Fundatia Noi Orizonturi, in cadrul unui proiect finantat de Nokia si International Youth Foundation.", declara Anna Burtea, director executiv al Fundatiei "Inima de Copil".

In aceasta saptamana, programul actiunilor dedicate voluntariatului cuprinde:
  • Luni, 19 aprilie - deschiderea Clubului IMPACT din cadrul Scolii nr. 29
  • Marti, 20 aprilie - deschiderea Clubului IMPACT din cadrul Colegiului Economic "Virgil Madgearu" 
  • Miercuri, 21 aprilie - participarea coordonatorului de voluntari al fundatiei noastre la actiunea "Voluntar in slujba comunitatii", organizata de Consiliul Judetului Galati impreuna cu Biblioteca Judeteana "V.A. Urechia", unde vor fi prezentate actiunile si proiectele "Inima de Copil" ce implica voluntari, ca si desemnarea celui mai dedicat voluntar al organizatiei
  • Vineri, 23 aprilie - intalnirea periodica a Clubului IMPACT - "Inima de Copil", intalnire dedicata Saptamanii Nationale a Voluntariatului
  • Sambata si duminica, 24-25 aprilie - desfasurarea modulului de formare "Proiectul in folosul comunitatii", sustinut de catre cei doi coordonatori locali ai Cluburilor IMPACT din Galati pentru 35 de profesori, psihologi si studenti, liderii de voluntari din liceele si scolile galatene.
Pentru informatii sau detalii ne puteti contacta la office@inimadecopil.ro sau la numarul de telefon 0236-312 199, persoana de contact Diana Lelitu, coordonator voluntari.

Suntem convinsi ca, indiferent de varsta, de ocupatie sau pasiuni, de pregatirea profesionala sau experienta de viata, galatenii pot invata sa contribuie activ si voluntar la schimbarile pe care-si doresc sa le vada intamplandu-se in comunitatea noastra. Iar cel mai mare avantaj este ca, facand lumea mai buna, devenim si noi mai buni!

Anca-Aurora Chiosea
Responsabil comunicare - Fundatia "Inima de Copil"
anca.chiosea@inimadecopil.ro
www.inimadecopil.ro
0236-31 21 99
0730-592 484