Cea de-a saptea editie a Galei Societatii Civile are in componenta juriului personalitati publice recunoscute, care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activa in societatea civila din Romania.

Format din cercetatori, specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor, jurnalisti, lideri de opinie, juriul Galei Societatii Civile ofera garantia unei competitii serioase si credibile, care isi propune sa promoveze cele mai bune proiecte derulate de organizatiile neguvernamentale.

Juriul categoriei A, formata din sectiunile Educatie si cercetare / Arta si Cultura este alcatuit din: Aurora Liiceanu - Cercetator stiintific senior, Institutul de Filosofie si Psihologie "Constantin Radulescu-Motru" al Academiei Romane, Radu Paraschivescu - Scriitor, traducator si senior editor, Editura Humanitas, Catalin Stefanescu - Realizator si moderator, TVR 1, Cristian Tabara - Realizator si prezentator, PRO TV si Luciana Simona Velea - Cercetator Stiintific Principal - Institutul de Stiinte ale Educatiei.

Aurora Liiceanu, pentru prima data in juriul Galei Societatii Civile a declarat: "Am ales sa sustin Gala Societatii Civile pentru ca societatea civila este mai aproape de viata, de realitatea vietii si a problemelor oamenilor decat cei care ne conduc, pentru ca societatea civila este ca un caleidoscop al vietii".

Proiectele inscrise in categoria B, la sectiunile Apararea drepturilor individuale/ colective & Comportament civic si participare publica vor fi jurizate de catre:
Iulian Comanescu - Jurnalist, Managing Partner "Comanescu"; Alexandru Lazescu – Jurnalist & Presedinte Asociatia eRomania Gateway; Mariela Neagu - fost Secretar de stat, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului; Doina-Olga Stefanescu - Conferentiar universitar dr., Facultatea de Stiinte Politice, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Marian Voicu - Jurnalist, realizator si prezentator emisiuni,  Europa FM, TVR.

Marian Voicu, Realizatorul si moderatorul emisiunii "Interviurile Europa Fm: "La Gala Societatii Civile ai ocazia sa cunosti Romania datatoare de speranta: Romania care lucreaza fara a cere banii inainte, care nu ia spaga, care face binele fara sa se vrea filmata, care zambeste si face munca voluntara. Este Romania pe care avem ocazia sa o cunoastem o data pe an. Nu prea o vedem la televizor, pentru ca politicienii ii iau inca faţa. Dar asa e Romania, discreta. O data pe an insa, sa ne ridicam in picioare si sa o aplaudam!"

Pentru categoria C, sectiunile Sanatate si Servicii sociale pentru categorii defavorizate juriul va fi alcatuit din: Cristiana Copos – Vicepresedinte, Fundatia Renasterea, Dana Deac – Director TVR 1, Medeea Marinescu, Actrita Teatrul National Bucuresti, Mihaela Radulescu - Jurnalist si realizator emisiuni, Antena 1, Special editor, revista Elle, Dumitru Sandu – Profesor Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti.
 
Medeea Marinescu, Actrita Teatrul National Bucuresti: "Este onoranta intotdeauna o invitatie de a participa la actiuni care au ca scop inbunatatirea vietii sociale. In plus, acum un an am devenit parte a unui astfel de proiect educational, prin Fundatia Valentina. Aceasta fundatie se ocupa de sprijinirea si educatia a 75 de copii provenind din medii defavorizate din sectorul 5. Ma bucur sa aflu de existenta a cat mai multor initiative care ar putea influenta in timp devenirea noastra ca societate civilizata".

Categoria D alcatuita din sectiunile Protectia mediului si Dezvoltare economica si sociala va fi jurizata de: Corneliu Belciug – Jurnalist, Green Report, Calin Georgescu - Director Executiv, Centrul National pentru Dezvoltare Durabila, Sorin Ionita - Director de Cercetare, Societatea Academica din Romania, Cristian Lascu – Presedinte, Grupul de Explorari Speologice si Subacvatice si Redactor-Sef, Revista National Geographic Romania, Robert Turcescu - Realizator si moderator, Realitatea TV.

Robert Turcescu, Jurnalist: "Evenimentul in sine e important. Dar, dincolo de seara de gala, trebuie vazut si inteles fenomenul: e o oportunitate extraordinara de a constata ca traim nu doar pentru prezentul imediat si continuu, dar si cu dorinta de a proiecta asteptari pentru miine. Intr-o perioada in care societatea civila din Romania pare tot mai preocupata sa dezvolte doar la nivel teoretic strategii de lupta cu egoismul, cu nepasarea si chiar cu prostia, e reconfortant si intr-o buna masura linistitor sa intilnesti oameni care actioneaza cu proiecte definite. De fiecare data am insa o mare problema: eu, unul, as premia toate aceste proiecte. Ma las prins in jocul jurizarii si al stabilirii unor ierarhii doar pentru ca sint convins ca orice competitie are nevoie de un podium pentru a deveni tot mai buna de la un an la altul. Ceea ce, fara indoiala, cu "Gala Societatii Civile" deja se intimpla!"

Mai multe detalii despre criteriile si procesul de jurizare puteti afla accesand Ghidul de jurizare.

Perioada de inscrieri pentru cea de-a saptea editie a Galei Societatii Civile se desfasoara pana la data de 1 aprilie 2009. Inscrierea se realizeaza online, pe site-ul www.galasocietaiicivile.ro.

Gala Societatii Civile, un proiect Millenium Communications, este prima competitie din Romania care premiaza si promoveaza cele mai bune proiecte derulate de organizatiile neguvernamentale.