Campania din 2008 a proiectului se adreseaza acum agentiilor de relatii publice si de publicitate si tuturor persoanelor care lucreaza in aceste domenii. Procedura ramane insa aceiasi, ONG-urile isi expun proiectele in desfasurare, care pot fi adoptate.

Pentru o agentie de relatii publice adoptia consta in gasirea oricarei modalitati de promovare a proiectelor si initiativelor  ONG-ului, pro bono – de la elaborarea unui comunicat de presa si trimiterea lui  catre mass-media, pana la organizarea unei campanii de relatii publice sau  oferirea de consultanta in comunicare.

Pentru agentiile  de publicitate adoptia consta in gasirea unei modalitati de promovare a proiectelor si initiativelor ONG-ului,  pro bono – de la o idee inovativa, la realizarea unui print, a unei machete de  presa, brosura, spot radio/ spot TV, film, etc...

In Romania, una dintre cele mai mari  probleme cu care se confrunta ONG-urile este insuficienta promovarea a actiunilor fie ca  vorbim de promovarea in mass-media, in randurile publicurilor tinta sau a  publicului larg.  De aceea, prin campania "Adopta un ONG" 2008 ne-am propus sa promovam activitatea sectorului non-profit din Romania (ONG-uri, grupuri de initiativa, persoane fizice), sa aducem in atentia publicului problemele de vizibilitate si lipsa promovarii initiativelor civice. Automat prin oferirea unei vizibilitati mai mari a proiectelor, ONG-urile pot obtine mai usor sustinere din partea institutiilor publice si a companiilor.

In program s-au inscris pana acum 15 ONG-uri cu 20 de proiecte, dupa cum urmeaza:

- 1 Iunie 2001 Buzau - cu proiectul "Vocea Semnelor"
- Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor - cu proiectul "Copii ajuta copii"
- Alternative Sociale Iasi - cu proiectul "Singur acasa"
- Asociatia pentru Comunitate - cu proiectul Festivalul Multicultural al Cantecelor de iarna "Adolescent"
- Asociatia ALTERNATIVA 2003 - cu proiectul "Atelierul de mozaic"
- Asociatia ASCENDENT - cu proiectul "Scoala de Duminica"
- Asociatia HEIDENROSLEIN - cu proiectul "Academicienii judetului Maramures - pe intelesul tinerilor"
- Asociatia Hraniti Copiii - cu proiectul "Alternative"
- Asociatia STEA Satu Mare - cu proiectul "O casa sigura - drum spre o viata independenta!"
- Fundatia Baylor Marea Neagra - cu proiectele "I love you positive or negative" si "Pasi pentru Viitor"
- Fundatia pentru Voi, Timisoara - cu proiectele "Diferiti, dar impreuna!" si "Vreau si pot sa muncesc"
- Fundatia pentru Voi si Habitat for Humanity Romania - cu proiectul "Locuinta protejata pentru adulti cu dizabilitati intelectuale severe"
- Fundatia Pro WOMEN Iasi - cu proiectele "ADEPT" si "Incluziunea sociala a romilor prin evaluare si consiliere profesionala"
- Habitat for Humanity Romania - cu proiectele "Constructia locuintelor sociale pentru familiile nevoiase din judetul Prahova" si "Reconstructie dupa inundatii, Doljesti 2008"
- Organizatia pentru Copii si Adulti cu Nevoi Speciale "TREBUIE", filiala Fetesti - cu proiectul "Subventie legea 34/1998"
- SOS Satele Copiilor Romania - cu proiectul "Fii mama sociala!"

 

In anul 2007, campania "Adopta un ONG" s-a adresat blogger-ilor, fiind adoptate 44 de ONG-uri de catre 70 de bloguri.