Cei peste 5000 de puieti plantati vor ajuta la imbunatatirea calitatii aerului si solului in zona.
 
Astazi, 9 noiembrie 2008, s-a incheiat "Tabara Verde", un proiect prin care Asociatia Salvati Dunarea si Delta si Energy Holding au impadurit 12 ha de teren in Lunca Dunarii, in apropiere de Calarasi. Acest proiect a fost sprijinit de Mobexpert si Romsilva si s-a desfasurat cu ajutorul celor peste 150 de voluntari implicati in proiect,  elevi ai liceului "Stefan Banulescu" din Calarasi. In ultima zi de plantare, voluntarilor li s-au alaturat Andreea Raducan, Dana Savuica, Radu Naum, Zoli Toth (Sistem), reprezentati ai partenerilor si jurnalisti.

"Tabara Verde" s-a desfasurat intre 4 si 9 noiembrie. Primul puiet a fost plantat marti, 4 noiembrie de Gabriela Szabo. In ultima zi de plantare si-au adus contributia la reducerea cantitatii de dioxid de carbon din atmosfera si Andreea Raducan, Dana Savuica, Radu Naum, Zoli Toth,  care au demonstrat practic ca una dintre cele mai mai usoare metode de a sechestra carbon si a imbunatati calitatea aerului si solului este sa plantezi copaci Cei 5000 de puieti de plopi plantati in cadrul proiectului vor absorbi anual dioxidul de carbon emis de aproximativ 100 de autoturisme de capacitate medie.

Plantarea copacilor reprezinta una dintre cele mai usoare modalitati de a reduce cantitatea de dioxid de carbon din atmosfera, gaz care produce efectul de sera si duce la incalzirea planetei. Procesul prin care copacii absorb dioxid de carbon este numit sechestrare. Copacii absorb CO2 pentru a produce oxigen si lemn, ambele fiind extrem de utile oamenilor si animalelor. Un copac absoarbe in 100 de ani aproximativ 1000 kg CO2, incepând cu 2,5 kg pe an in primii 5 ani si ajungând la 14 kg CO2 intre anii 20 si 50 de viata.

Repartizarea padurilor pe teritoriul României este neuniforma, suprafata acestora fiind mult prea mica in unele zone de câmpie si lunca, conform studiilor RNP Romsilva. Judetul Calarasi are cea mai mica suprafata impadurita din România, doar 0,5 % din suprafata judetului fiind acoperita de paduri.

"Actiunea noastra are un dublu scop: pe de o parte vom ajuta la stabilizarea solului in Lunca Dunarii intr-o zona inundabila a Dunarii, iar pe de alta parte vom ajuta, prin fiecare copac plantat, la sechestrarea carbonului eliminat de masinile noastre. Nu in ultimul rând, voluntarii nostri, majoritatea elevi, ne-au dat o lectie de responsabilitate fata de mediul in care traim", a declarat Costel Popa, directorul Asociatiei Salvati Dunarea si Delta.