Naţiunile Unite au declarat ziua de 2 aprilie ca fiind Ziua Mondială a Conştientizării Autismului, sărbătorită în fiecare an începând din 2008, cu scopul creşterii nivelului de conştientizare a publicului larg privind nevoile de suport ale persoanelor cu autism şi ale familiilor lor, dar şi a profesioniştilor care se ocupă de îngrijirea persoanelor cu autism.
 
Timp de 10 ani,  „Pentru Voi” a organizat în 2 Aprilie acțiuni de conștientizare, sub genericul: Light it up blue! : iluminarea în albastru a clădirilor Operei, Filarmonii și Primăriei vechi din Timișoara, derularea unui festival de film despre autism, organizarea unor concerte.
 
Anul acesta, Fundația „Pentru Voi”  și Federatia Incluziune Romania  desfășoară acțiunea: „NU UITAȚI ADULȚII  CU AUTISM!”. În cadrul acestei campanii, vom fi mesagerii părinților care au copii cu autism, ajunși la vârsta maturității. După o viață în care s-au dedicat îngrijirii copiilor lor, acești părinți, rămași de multe ori singuri, se confruntă ei înșiși cu bolile și neputința bătrâneții și sunt în imposibilitatea de a se interna în spital, din cauză că nu au nici un serviciu social care să preia sarcina îngrijirii copilului lor.

Vom fi mesagerii unei mame singure,  cu probleme grave de sănătate, care i-a scris o scrisoare doamnei Prim Ministru Viorica Dăncilă. Misiunea noastră este să înmânăm această scrisoare doamnei Prefect Eva Georgeta Andreaș și să discutăm cu Domnia Sa situația disperată a persoanelor adulte cu autism și a familiilor lor, o categorie vulnerabilă, extrem de defavorizată. 

Intalnirea va avea loc, luni, 2 aprilie de la ora 10, la Prefectura judetului Timis. 
 
Miercuri, 4 aprilie, aceeași scrisoare va fi înmânată doamnei Prim Ministru de către președinta Federației Incluziune Romania, doamna Emanuela Leampăr, în cadrul unei întâlniri organizate la Guvern.
 
„Mama lui Cătălin este una dintre miile de mame, care își pun întrebarea “Ce se va întâmpla cu copilul meu, când eu nu voi mai fi?” . Din cauza disperării părinților, am decis să lansăm acest apel către Guvern: după 27 ani, încă nu știm câți adulți cu autism sunt în România. Știm doar că sunt  116.549 de persoane adulte cu dizabilități intelectuale si 77.538 de persoane adulte cu dizabilități psihice , conform Statisticilor Autorității Nationale a Persoanelor cu Dizabilități. Dintre acestea, doar 829 beneficiază de servicii de tip locuință protejată (0,71%), 50 beneficiază de servicii de tip centru respiro (0,04%) și 2.182 beneficiază de servicii de tip centru de zi (1,87%), conform stastisticilor la 10.11.2017, de pe site-ul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale ”,   a declarat Laila Onu, directorul general al Fundatiei” Pentru Voi”.
 
UPDATE***
Solicitări & Scrisoare deschisă către doamna Prim Ministru