In perioada 18 – 23 august 2009, la Iasi va avea loc un curs de formare in lobby si advocacy, adresat unui numar de 20 de tineri cu dizabilitati – 10 tineri beneficiari ai Clubului Tinerilor, Fundatia „Alaturi de Voi” Romania si 10 tineri beneficiari ai Clubului Tinerilor, Centrul Republican de Reabilitare si Integrare Sociala din Chisinau din cadrul Fundatiei ”Ecoul Cernobilului”, Chisinau, R. Moldova.

Activitatea se deruleaza in cadrul proiectului „Incluziune sociala fara frontiere”, realizat de ADV Romania in parteneriat cu Fundatia „Ecoul Cernobilului” Republica Moldova cu finantare de la Uniunea Europeana prin Programul de Vecinatate Romania - Republica Moldova, PHARE CBC 2006.

Scopul cursului il reprezinta dezvoltarea in randul celor 20 de tineri cu dizabilitati a unor deprinderi care sa-i ajute sa lupte pentru respectarea drepturilor pe care le au, imbunatatirea legislatiei sau chiar schimbarea acesteia in functie de nevoi. Subiectele abordate in cadrul cursului vor fi cele referitoare la modalitati eficiente de comunicare si relationare, structura unei campanii de advocacy, cunostinte despre leadership, precum si notiuni despre cum se pot transmite informatii prin intermediul educatiei intre egali. Timp de 4 zile, tinerii prezenti la curs din cele doua tari vor avea posibilitatea de a identifica problemele cu care se confrunta persoanele cu dizabilitati in fiecare dintre cele doua tari si modalitatile de solutionare a acestora, mijloacele de comunicare eficiente prin care isi pot face auzite nevoile.

„Este o practică a organizatiei noastre de a-i invata pe beneficiari cum sa lupte pentru drepturile lor, deoarece asfel ii pregatim sa faca fata tuturor situatiilor de criza cu care s-ar putea confrunta si sa fie mai putin permeabili la atutudinile de discriminare si marginalizare, cu care din pacate se mai intalnesc.” – a declarat doamna Angela Achitei, presedinte executiv al Fundatiei „Alaturi de Voi” Romania.

Contact:
Detalii privind evenimentul pot fi obtinute la tel: 0232-275568, mobil: 0740513864 sau e-mail: office@alaturidevoi.ro, persoana de contact Mihaela Munteanu, coordonator PR.

Pentru informatii si eventuale reclamatii referitoare la proiectul PHARE accesati: sesizari.phare.proiecte@cfcu.ro