Expertii implicati in derularea proiectului “Masuri integrate pentru combaterea saraciei si a marginalizarii in Livezeni”, oficialitatile locale ale acestei comune, aderentii Platformei VECTOR Mures, precum si numerosi stakeholderi din regiunea Centru se intrunesc la Sibiu in cadrul unui schimb de experienta gazduit de doua Centre sociale din acest judet.

Acesta este un prim eveniment din seria celor 5 schimburi de experienta planificate in cadrul proiectului si este programat sa aiba loc luni, 16 iulie 2018. Tema acestuia va fi: “Functionarea sustenabila a Centrelor sociale integrate”. Desfasurarea este facilitata de doua entitati locale, care au reusit sa se faca cunoscute si apreciate prin profesionalism si implicare : DGASPC Sibiu si Asociatia Diakoniewerk International.

Membrii delegatiei vor lua parte la expunerea de bune practici, care va fi sustinuta de catre Doamna Mirela Lupu – Sef Centru de primire in regim de urgenta pentru victimele violentei domestice “Sf Ana”, din cadrul DGASPC Sibiu, respectiv de catre Doamna Cosmina Stancu, din cadrul  Asociatiei Diakoniewerk International, coordonator – asistent social al Centrului ocupational pentru persoane cu dizabilitati Sibiu.

Locurile care vor fi vizitate de membrii delegatiei sunt:
# Centrul (de zi) ocupational pentru persoane cu dizabilitati Sibiu (destinat persoanelor adulte cu  dizabilitati psihice- mintale, fizice, asociate) – Asociaţia Diakoniewerk Internaţional
# Centrul de primire in regim de urgenta pentru victimele violentei domestice “Sf. Ana” – DGASPC Sibiu. 
 
Prima vizita va incepe la ora 10:00, iar cea de-a doua vizita se va incheia la ora 15:00, in pauza dintre cele doua vizite, gazdele si membrii delegatiei urmand sa fie invitati la o degajare in cadrul unui networking lunch, unde formalitatile si protocolul vor fi inlocuite de sociabilitate, transparenta si prietenie.

In cadrul acestui schimb de experienta:
 vor fi expuse strategiile de functionare sustenabila, respectiv metodele de comunicare si consiliere folosite;
 se vor putea adresa intrebari pertinente cu privire la rezultatele deosebite obtinute de catre aceste Centre;
 se vor schimba idei si se vor crea interconexiuni;
 se vor putea cunoaste oameni carora li s-au schimbat vietile datorita acestor Centre;

Fiecare organizatie, institutie, entitate de orice fel ar fi aceasta, a dezvoltat pe parcursul functionarii ei, diverse strategii, metode, concepte care s-au dovedit a fi extrem de importante in atingerea obiectivelor.

Cele 5 schimburi de experienta isi propun sa gaseasca toate piesele de puzzle pentru o comunitate mai inchegata, mai informata, mai capabila, mai evoluata. Temele abordate la urmatoarele 4 schimburi de experienta vor fi:
 Modele educationale de succes pentru grupuri vulnerabile si comunitati marginalizate
 Bune practici in ocupare si integrare profesionala a grupurilor defavorizate
 Modele de antreprenoriat sustenabil in comunitati rurale marginalizate
 Modele de dezvoltare locala comprehensiva

***
Proiectul “Masuri integrate pentru combaterea saraciei si a marginalizarii in Livezeni” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 privind reducerea numărului de comunităţii marginalizate în care există populaţie aparţinând minorităţii rome (acele comunitaţi în care populaţia aparţinând minorităţii rome reprezinta minim 10% din totalul populaţiei la nivelul comunităţii) aflate în risc de sărăcie şi excluziune sociala, prin implementarea de masuri integrate.

In cadrul acestui proiect a fost lansata si Platforma VECTOR Mures - reteaua de stakeholderi care acționează în domeniile educațional, social, economic și care își propun să coaguleze resurse, acțiuni, programe, în interesul comunității locale mureșene, dar nu numai.
VECTOR Mureș este locul de intersecție a intereselor comune ale aderenților la această platformă, în scopul unificării efortului pentru un impact crescut asupra comunității.

Pentru mai multe informații puteti vizita site-ul proiectului.