110 persoane cu dizabilitati intelectuale, din 5 judete ale tarii (Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Bihor, Satu Mare) s-au intrecut vineri la Timisoara in cadrul celei de-a V-a editii regionale a Jocurilor Special Olympics – regiunea de vest.  Jocurile au fost organizate de Fundatia „Pentru Voi” in colaborare cu Special Olympics Romania si Fundatia Vodafone Romania.

Competitia s-a adresat persoanelor cu dizabilitati intelectuale cu varsta peste 16 ani si a cuprins cinci probe: atletism - 50 m, baschet - aruncare la cos, baschet - dribling printre obstacole si pentru persoanele cu abilitati fizice scazute, fotbal - suturi la poarta si pase la tinta.

“Ne bucuram ca am reusit sa continuam traditia si sa organizam si in acest an, Jocurile Regionale Special Olympics. Multumim sponsorilor, care in ciuda crizei economice, au gasit resurse pentru a sprijini sportivii cu dizabilitati,  nerabdatori sa participe si in acest an la competitii sportive. Toti participantii au castigat prieteni noi si s-au bucurat sa fie impreuna” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

La deschiderea evenimentului au participat domnul Rolf Maruhn, Consulul Germaniei in Romania, doamna Doina Mot, director al Academiei Olimpice Romane filiala Timis, domnul Dan Gaita reprezentant al Clubului Rotary Timisoara, domnul Alin Gadian, reprezentant al sponsoorului principal Vodafone Romania, doamna Simona Amanar, campioana olimpica a Romaniei la gimnastica.

“Sustinem cu mandrie competitia Special Olympics si ne dorim ca prin aceasta sa ajutam la stergerea barierelor dintre persoanele cu si fara dizabilitati. Oportunitatea de a face sport intr-un cadru organizat si de a intra intr-un asemenea concurs poate avea un impact pozitiv urias asupra tuturor sportivilor, iar Fundatia Vodafone Romania va continua sa sustina Special Olympics, astfel incat sa ii ajute pe tinerii cu dizabilitati intelectuale sa initieze un dialog autentic si constant cu comunitatea”, a declarat Elena Serban, director Fundatia Vodafone.

Programul artistic al evenimentului a cuprins momente sustinute de un grup de elevi ai Liceului Ion Vidu, coordonati de inv. Nicolae Gutu, dans modern sustinut de Grupul Magnum VRD, coordonati de prof. Diana Vasilescu si prof. Raul Avram, break-dance cu trupa „Trident”, coordonati de prof. Roxana Botosan. Reprezentanti ai echipei de baschet BCM Elba Timisoara si ai echipei FC Poli Timisoara au transmis un indemn sportivilor inscrisi la probele de baschet si fotbal.

Anul acesta evenimentul s-a desfasurat in cadrul Saptamanii Olimpice initiata de clubul Rotary Timisoara si a fost organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara, care a pus la dispozitie sala de desfasurare a evenimentului, a Fundatiei Vodafone si a Facultatii de Educatie Fizica si Sport.

Sponsori: Printo Group, TNT, Life Care, Coca-Cola, Fornetty, Cotton Tex, Gabissi Fruct,Cricve

Parteneri media: Realitatea TV, Ziua de Vest, Focus Vest, Sapte Seri