La sfarsitul lunii octombrie a anului trecut, Adrian Donescu din Galati, sotul Alinei Donescu, a solicitat sprijinul Fundatiei “Inima de Copil” pentru a obtine o sponsorizare din partea C.N. Loteria Romana S.A., companie a carei politica stipuleaza acordarea de sponsorizari doar catre organizatii si fundatii, nu si direct catre persone fizice.
Familia si prietenii sotilor Donescu faceau eforturi sustinute in acea perioada pentru a strange banii necesari efectuarii unei interventii chirurgicale la o clinica din Hanovra, Germania, pentru Alina Donescu, diagnosticata cu tumora craniana. Prin forte proprii au derulat chiar o campanie umanitara.

In cadrul campaniei umanitare, familia a reusit sa stranga pana la internarea Alinei in spital doar o parte din fondurile necesare interventiei. Au virat, asadar, catre clinica din Germania suma partiala (30 000 euro), urmand ca dupa operatie sa fie platit si restul sumei (10 000 euro). Pe 20 noiembrie tanara a fost operata. Interventia chirurgicala a decurs bine, iar evolutia ulterioara a Alinei a fost buna. A urmat o perioada dificila de recuperare. Familia si prietenii Alinei au continuat sa stranga fonduri pentru a completa suma necesara, ramasa restanta la clinica, dar si pentru cele necesare recuperarii de dupa operatie.

Fundatia “Inima de Copil” si Loteria Romana au ales sa se alature eforturilor familiei si sa ajute. Astfel, in urma solicitarii noastre, Loteria Romana ne-a oferit suma de 5 000 lei, sponsorizare pentru acordarea unui ajutor financiar Alinei. A fost un ajutor important pentru ea, mai ales ca si cheltuielile de recuperare de dupa interventia chirurgicala au fost insemnate. Procesul de recuperare continua si in prezent, iar Alina va necesita si pe viitor controale medicale periodice.
Speram ca Alina Donescu sa se refaca complet, iar perioada dificila prin care a trecut sa fie depasita cu bine.

Multumirile Fundatiei “Inima de Copil” se alatura celor ale Alinei si ale familiei Donescu pentru sustinerea acordata de Loteria Romana! Impartasim cu dumneavoastra bucuria acestui nou inceput si acestei sanse pe care tanara o are si datorita sponsorizarii primite din partea Loteriei Romane. Si pentru ca viata este de partea lor, in acest sfarsit de saptamana, sotii Donescu se casatoresc religios, eveniment pe care il sarbatoresc impreuna cu familia si prietenii apropiati. Le dorim casa de piatra si multa sanatate!

Stim ca sunt multi cei care au nevoie de sprijin, stim ca nu-i putem ajuta intotdeauna pe toti cei care ne solicita sustinerea, insa atunci cand cei aflati in nevoie fac mai intai ei insisi eforturi si incearca sa se ajute singuri, este mult mai potrivit si mai benefic sa ne aducem si noi contributia. Ne dorim si speram sincer sa putem beneficia in Romania de ajutor medical adecvat si de sustinere din partea statului. Asta inainte de a deveni un popor de contribuabili frustrati si saraciti de un sistem ineficient!

Anca-Aurora Chiosea
Responsabil comunicare
anca.chiosea@inimadecopil.ro
www.inimadecopil.ro
0236-312 199