“Collegium. Excelenta in Educatie”, program lansat in luna martie de Fundatia Comunitara Cluj si compania Electrogrup S.A., si-a desemnat câstigatorii. Astfel, in urma procesului de selectie au fost alese cele patru institutii de invatamânt care au primit finantari in valoare totala de 70.000 RON.

In cadrul concursului de finantare, 36 de echipe formate din profesori, elevi/studenti si voluntari au trimis aplicatii care sa raspunda unor nevoi existente in cadrul institutiilor lor. Selectia câstigatorilor si departajarea proiectelor a fost facuta tinând cont de criteriile de evaluare expuse in ghidul de program de catre un juriu format din reprezentanti ai companiei Electrogrup S.A., Fundatiei Comunitare Cluj, Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, organizatiei “Habitat pentru Umanitate” Cluj si ai postului Realitatea TV Cluj.

Referindu-se la incheierea acestei prime etape a programului “Collegium. Excelenta in Educatie”, domnul Teofil Muresan, Director executiv Electrogrup S.A., a declarat: “Numarul mare de aplicatii la Fondul Electrogrup ne-a demonstrat ca am identificat o nevoie reala in unitatile de invatamânt clujene, validând astfel initiativa noastra. Vom sprijini institutiile de invatamânt câstigatoare pe parcursul implementarii proiectelor, in asa fel incât scolarii si studentii sa poata beneficia de dotarile superioare la intoarcerea din vacanta.”

In urma procesului de evaluare, cei 70.000 RON ce constituie Fondul “Collegium. Excelenta in Educatie” au fost orientati spre finantarea urmatoarelor proiecte:

“Cabinetul de informatica in secolul XXI”, Scoala “Emil Isac”
Proiectul isi propune modernizarea si amenajarea cabinetului de informatica al Scolii „Emil Isac” in vederea optimizarii activitatilor care necesita utilizarea calculatorului si care acum se desfasoara cu dificultate din cauza infrastructurii tehnologice depasite. Pe termen lung, proiectul vizeaza dezvoltarea abilitatii elevilor de a lucra pe calculator si de a folosi internetul ca resursa de informatie si invatare.

“Sala multimedia “Octavian Goga” - mijloc de sustinere a calitatii educatiei”, Scoala “Octavian Goga”
Proiectul isi propune crearea in scoala a unei sali multimedia care sa ofere un mediu modern de instruire. Astfel, va creste calitatea actului didactic, dar si interesul pentru studiu al elevilor, care sunt atât de atrasi de mijloacele moderne de invatare.
 
“Ludoteca – mediu de stimulare terapeutic”, Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva
Proiectul isi propune crearea unui spatiu de explorare, cunoastere si formare prin intermediul jocului care sa contribuie la eficientizarea interventiei terapeutice in beneficiul copiilor ce frecventeaza Centrul. Se va raspunde astfel mult mai bine nevoilor acestor copii, copii ce necesita o abordare diferentiata in functie de vârsta, deficiente si nevoi terapeutice.

“Laborator multimedia – laborator clinic”, Paradontologie UMF Cluj
Proiectul, bazat pe conceptul learning-by-doing, isi propune cresterea calitatii actului educational si incurajarea excelentei prin punerea la punct a unui sistem de transmisie in direct catre studenti a unor manopere executate de cadrul didactic. Se urmareste astfel cresterea capacitatii de stocare a informatiei si a interesului studentilor.

http://collegium.fundatiacomunitaracluj.ro/

***
Fundatia Comunitara Cluj are misiunea de a imbunatati viata locuitorilor din zona Cluj prin mobilizarea si distribuirea de resurse pentru initiative de dezvoltare locala. Fundatia Comunitara contribuie la oferirea de sanse egale locuitorilor din zona Cluj si la dezvoltarea locala. Fundatia Comunitara Cluj este una din primele initiative de acest gen din România si se numara printre cele 1400 de fundatii comunitare active in peste 51 de tari de pe toate continentele.

***
Electrogrup SA deruleaza, la nivel national, proiecte complexe de infrastructura energetica si de telecomunicatii, prin cele sase puncte de prezenta din Cluj-Napoca, Bucuresti, Timisoara, Iasi, Brasov si Galati. Având o experienta de peste 12 ani in sectorul constructiilor de infrastructura, compania are ca beneficiari importanti operatori de pe piata de profil.

Simona Serban
Director executiv
Fundatia Comunitara Cluj
Tel: +40-264-434.618; Fax: +40-264-434.619
E-mail:  simona.serban[at]fundatiacomunitaracluj.ro   
www.fundatiacomunitaracluj.ro 

Iunia Cordea
Sef Departament Comunicare 
Electrogrup SA
M: 0730 202650
E-mail: iunia.cordea[at]electrogrup.ro
www.electrogrup.ro