4 persoane cu dizabilitati intelectuale, beneficiari ai serviciilor Fundatiei „Pentru Voi” din Timisoara, au inceput luni activitatea de practica/ucenicie in cadrul Companiei Contitech, prin proiectul “Start profesional pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale”, finantat de United Way Romania.

Timp de 2 saptamani, 4h/zi, cei 4 adulti cu dizabilitati intelectuale, sprijiniti de un reprezentant al „Pentru Voi”, desfasoara diferite operatiuni simple, structurate in cadrul halei de productie: sortarea, aranjarea si ambalarea pieselor metalice folosite in industria constructoare de autovehicule.

„Este pentru prima oara in Timisoara, cand se deruleaza un astfel de program. (...) Angajarea pe piata libera a muncii este un ideal la care aspira toti beneficiarii nostri, iar acest program este un pas inainte spre atingerea lui.” a declarat „Laila Onu, director executiv al Fundatiei „Pentru Voi” din Timisoara.

Aceasta activitate de ucenicie nu se finalizeaza cu angajarea beneficiarilor in cadrul companiei, ci are ca scop sprijirea acestora pentru a-si dezvolta abilitatile de munca practica, de socializare si comunicare in cadrul unui loc de munca obisnuit, de familiarizare cu aspectele ce tin de angajarea pe piata libera a muncii.

In acest timp, compania se bucura de o forta de munca gratuita, intr-o perioada de criza, cand orice ajutor este binevenit. Angajatii care desfasurau aceste operatiuni, pot, timp de 2 saptamani sa preia alte sarcini mai complicate, in timp ce sarcinile lor initiale sunt realizate de catre practicantii de la „Pentru Voi”. In plus, prin acest program de practica, compania pregateste oameni pe care ulterior ii poate angaja.

Acesta este primul program de practica din cele 5, propuse in acest proiect. Echipa „Petru Voi” este in discutii cu alte 4 companii din Timisoara, dar orice alte oferte sunt binevenite!

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la 0256228062, pentruvoi@pentruvoi.ro, www.pentruvoi.ro. Persoana de contact: Elisabeta Varga.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

United Way Romania este o fundatie romaneasca, afiliata la United Way Worldwide.

United Way este un donator prin excelenta local, care sprijina organizatiile neguvernamentale sa ofere servicii de calitate catre cele mai vulnerabile si dezavantajate grupuri din comunitate. Fondurile United Way provin din sponsorizari de la companii, din donatii salariale ale angajatilor acelor companii si din alte contributii.

Fundatia „Pentru Voi” are ca scop cresterea calitatii vietii adultilor cu dizabilitati de dezvoltare si familiilor lor. Este singura din Romania care ofera o paleta complexa de servicii comunitare pentru cei 175 beneficiari ai sai:  5 locuinte protejate, 2 centre de zi, un centru respiro, serviciu de angajarea asistata pentru 100 beneficiari, unitatea protejata in care lucreaza 46 persoane cu dizabilitati intelectuale.