Asociatia Greenitiative va organiza miercuri, 4 martie 2009, ora 18.30, in galeria de la subsolul Librariei Carturesti, str. Arthur Verona nr.13-15,   o prezentare si o dezbatere organizate de Grupul Arhiterra (www.arhiterra.ro) cu tema "Pot rasturna initiativele mici indiferenta cea mare?"

Asociatia Greenitiative (www.greenitiative.ro) si-a propus inca de la infiintare ca prin proiectele sale sa promoveze un nou mod de viata si o noua economie in care considerentele de mediu sa fie prioritare. O parte dintre membrii Arhiterra probabil ca isi amintesc despre perspectivele de dezvoltare durabila a comunitatii rurale de la Eselnita prezentate de Greenitiative in februarie anul trecut sau despre intilnirea Arhiterra de la Street Delivery 2008 in care au incercat sa exploreze citeva moduri de construire prietenoase cu mediul si au vorbit despre proiectul de green-building de la Mogosoaia.

In cadrul intalnirii vor fi povestite detaliile legate de colaborarea  cu licee si scoli din Bucuresti si din tara, despre Greenome-ul si Greenoffs-ul de la Mogosoaia si despre proiectele finalizate sau in desfasurare care urmaresc dezvoltarea durabila a comunei Eselnita (jud. Mehedinti). Despre acestea, dar si despre dilemele legate de durabilitatea, finantarea si mentinerea pe calea cea dreapta a unei organizatii mici dar ambitioase - in prima parte a intilnirii de miercuri, 4 martie, de la Carturesti.

Orientatarea in materie de sustenabilitate energetica a UE si mai ales accentul pus pe eficienta energetica a cladirilor vor constitui subiectul celei de a doua parti ai intilnirii.   Vor fi dezbatute principalele evenimente care au avut loc la Bruxelles cu ocazia celei de-a treia editii a Saptaminii Energiei Durabile (www.eusew.org) intre 9 - 13 februarie 2009 si posibilele implicatii pe care noul proiect de modificare a directivei privind eficienta energetica a cladirilor aflat in dezbaterea Parlamentului European le va avea asupra modului in care se vor construi sau se vor renova cladiri in Romania in urmatorii ani, deci implicit asupra activitatii arhitectilor, urbanistilor, inginerilor de instalatii, constructorilor si, nu in ultimul rind, asupra administratiei locale.

Contact:
Felicia si Marius Ienculescu-Popovici
GREENITIATIVE                                     
Bd. Basarabia nr. 86, bl. A3, sc. A, ap. 15
sector 2  Bucuresti  022119
Tel.: 0744 48 59 72
e-mail: feliciaip@greenitiative.ro
www.greenitiative.ro