Alte 6 persoane cu dizabilitati intelectuale au inceput luni programul de practica/ucenicie, de data aceasta in cadrul Companiei Satimpex din Timisoara, prin proiectul “Start profesional pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale”, finantat de United Way Romania.

Timp de 2 saptamani, 3h/zi, cei 6 adulti cu dizabilitati intelectuale, beneficiari ai serviciilor Fundatiei „Pentru Voi” din Timisoara, desfasoara diferite operatiuni in cadrul companiei Satimpex, sprijiniti de un reprezentant al „Pentru Voi”. Activitatile pe care le desfasoara difera ca si grad de complexitate: de la liniat, capsat, perforat, gaurit la stantat cu un aparat special, in functie de abilitatile membrilor echipei de practica.

„Angajarea pe piata libera a muncii este un ideal la care aspira toti beneficiarii nostri, iar acest program este un pas inainte spre atingerea lui.” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei „Pentru Voi” din Timisoara.

Satimpex este o companie romaneasca care a inteles ca persoanele cu dizabilitati intelectuale pot constitui o resursa umana valoroasa pentru desfasurarea activitatilor de productie. Aceasta activitate de ucenicie nu se finalizeaza cu angajarea beneficiarilor in cadrul companiei, ci are ca scop sprijirea acestora pentru a-si dezvolta abilitatile de munca practica, de socializare si comunicare in cadrul unui loc de munca obisnuit, de familiarizare cu aspectele ce tin de angajarea pe piata libera a muncii.

Angajatii companiilor care desfasurau aceste operatiuni pot, timp de 2 saptamani, sa preia alte sarcini mai complicate, in timp ce sarcinile lor initiale sunt realizate de catre practicantii de la „Pentru Voi”. In plus, prin acest program de practica, compania pregateste oameni pe care ulterior ii poate angaja.

Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la 0256228062, pentruvoi@pentruvoi.ro, www.pentruvoi.ro. Persoana de contact: Elisabeta Varga.

United Way Romania este o fundatie romaneasca, afiliata la United Way Worldwide. United Way este un donator prin excelenta local, care sprijina organizatiile neguvernamentale sa ofere servicii de calitate catre cele mai vulnerabile si dezavantajate grupuri din comunitate. Fondurile United Way provin din sponsorizari de la companii, din donatii salariale ale angajatilor acelor companii si din alte contributii.