#ReCycler, competiţia online dedicată reciclării dozelor, a fost jucată de peste 70.000 de ori în 12 ţări europene, pe parcursul lunii septembrie 2017.
Scopul concursului #ReCycler a fost de a face oamenii mai conștienți cu privire la reciclarea dozelor de băutură și beneficiile asociate, cum ar fi economisirea de energie (până la 95% comparativ cu utilizarea de materie primă pentru a produce doze), reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (până la 95%), beneficiile sociale și de mediu. Jocul a avut o temă sportivă și i-a provocat pe jucători să colecteze cât mai multe doze conducând o bicicletă pe o pistă în formă de buclă și să evite coliziunea cu adversarii din mijlocul pistei. Jocul poate fi văzut aici. 

Premiul european pentru competiţie este o bicicletă „Ricicletta” realizată din 800 de doze de aluminu şi a fost câştigat de un participant din România.
Competiţia #ReCycler a fost organizată în 12 țări în care se derulează programul Every Can Counts. Câștigătoarea concursului european, care a marcat peste 2.000 de puncte, este Camelia Lențoiu, studentă la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. Camelia a câştigat premiul special al competiției europene, o bicicletă din aluminiu „Ricicletta”, realizată din 800 de doze reciclate. În toate țările a fost selectat şi un câștigător național. În România, câștigătorul național este Elena Brașoavă și se va bucura de un laptop pentru efortul său de a înregistra peste 1.000 de puncte la concurs.

Bicicleta „Ricicleta” costă aproximativ 300 €, iar timpul de producție este același timp cu cel necesar la nivel industrial pentru a face orice altă bicicletă din aluminiu. Ceea ce o diferenţiază de alte biciclete este unicitatea acesteia în România şi faptul că în realizarea acesteia a fost folosit aluminiul obținut prin reciclarea a 800 de doze. „Ricicletta” este fabricată în Italia, sub licența CiAL - Consorțiul Italian responsabil cu reciclarea ambalajelor din aluminiu din municipalitățile italiene prin colectarea separată a deșeurilor municipale.

Concursul #ReCycler a fost deschis publicului timp de o lună, în cele 12 țări europene în care se desfăşoară programul Every Can Counts. Jocul s-a dovedit a fi foarte popular şi a strâns 33.000 de înscrieri. În ansamblu, jocul a fost jucat de peste 70.000 de ori în întreaga Europă, atrăgând în total peste 4.000 de noi aprecieri (likes) pe paginile de Facebook ale ţărilor participante. 
 
***
Despre Every Can Counts 
Every Can Counts este un parteneriat între producătorii de doze de băuturi, industria de reciclare a dozelor din alumniu şi brand-urile de băuturi din România şi Europa. Scopul acestuia este de a ajuta şi încuraja cât mai mulţi oameni să recicleze dozele consumate în afara casei. l www.everycancounts.ro l @everycancountsromania l