Repair Café este locul in care obiectele si lucrurile stricate capata o noua viata! Un fier de calcat, o masina de tocat, broasca de la usa, un aspirator, un prajitor de paine, o baterie sanitara, sunt doar cateva exemple ale obiectelor pe care le putem repara impreuna sambata, 21 mai, orele 15-18.00, pe Str. Traian, nr. 40, Cluj Makers. De ce sa nu incerci si tu? Banii nu sunt necesari pentru a participa.
 
DE CE REPAIR CAFE?
Pentru ca prea ne-am obisnuit sa aruncam cantitati imense de lucruri. Chiar si lucrurile care nu au aproape nimic stricat si care ar putea capata o noua viata dupa o mica reparatie. 
 
Pentru ca o multime de oameni fie au uitat ca pot si ei repara lucruri, fie nu stiu cum. 
 
A sti sa repari lucruri este o abilitate pierduta prea usor. Societatea nu arata intotdeauna multa apreciere pentru cei care mai au aceaste cunostinte practice, chiar impotriva vointei lor, ei sunt de multe ori lasat pe dinafara. Experienta lor nu este niciodata, sau aproape niciodata, folosita.
 
REPAIR CAFÉ SCHIMBA ACESTE TIPARE! CUM?
Cunostinte practice valoroase sunt transferate intre oameni. Lucrurile sunt folosite pentru mai mult timp si nu sunt aruncate. Acest lucru reduce volumul de materii prime si energie necesare pentru a face produse noi, astfel se reduc emisiile de CO2, pentru ca fabricarea de noi produse si reciclarea celor vechi determina emisii suplimentare de CO2.
 
Repair Café ii invata pe oameni sa isi vada bunurile intr-o noua lumina si sa aprecieze din nou valoarea lor. 
Repair Café ne aminteste ca banii nu sunt intotdeauna necesari pentru a avea un obiect reparat.
Repair Café schimba mentalitati si stimuleaza entuziasmul oamenilor pentru o societate durabila.
 
Dar mai presus de toate, Repair Café vrea sa arate cat de placut poate fi sa repari lucruri si cat de usor este de multe ori. De ce sa nu incerci si tu?
 
Asadar, pe 21 mai, intre orele 15-18, va invitam sa reparati lucruri inca utile alaturi de voluntarii initiativei Repair Cafe Cluj, la Cluj Makers, strada Traian, nr. 40, Cluj-Napoca. Sambata vom realiza reparatii electrice si electronice, mecanice, cat si reparatii de obiecte sanitare. 
 
Coceptul Repair Café a aparut in 2009 in Olanda, fiind formulat de Martine Postma, in acea vreme jurnalist si publicist in Amsterdam. In 2010, Martine a infiintat Fundatia Repair Café (Repaircafe.org). Aceasta fundatie ofera sprijin grupurilor locale din intreaga lume care doresc sa infiinteze propriul lor Repair Café. Fundatia sustine, drept urmare, si Repair Café Cluj, lansat in cadrul programului Orasul Vizibil 2015. Incepand cu luna mai a.c., Repair Café are activitate in fiecare a-3-a sambata a fiecarei luni, in spatiul Cluj Makers.