Centrul de Resurse pentru participare publica - CeRe si Coalitia „ONG-uri pentru Fondurile Structurale” au lansat luni, 14 decembrie, raportul “112 pentru Fonduri Structurale”. In cadrul evenimentului au fost prezenti reprezentanti ai ONG-urilor, ai autoritatilor locale si ai institutiilor responsabile de gestionarea banilor europeni.

Raportul prezinta gradul de adaptare a conditiilor de accesare a fondurilor europene la realitatile organizatiilor neguvernamentale.

Pe parcursul proiectului 112 pentru Fonduri Structurale, Coalitia s-a axat pe monitorizarea transparentei institutiilor publice si a accesului organizatiilor neguvernamentale la fondurile disponibile dupa aderare. In urma cercetarii, ni s-a confirmat faptul ca ONG-urile nu sunt valorificate, ca nu au fost considerate o resursa importanta si ca experienta pe care organizatiile neguvernamentale o au in redactarea proiectelor si in atragerea finantarilor externe a fost ignorata, desi statisticile arata ca organizatiile neguvernamentale au absorbit  98% din totalul fondurilor de pre-aderare.

Articolul integral pe www.stiriong.ro