"Democratia ar trebui sa isi faca mai multa reclama?"

Cu aceasta tema, ARDOR si partenerii sai - Asociatia Pro Democratia si Centrul Ratiu pentru Democratie - deschid cel de-al treilea an al proiectului de Conferinte Civice "Despre buna folosinta a Democratiei" , miercuri 10 decembrie ora 13.30 la Colegiul National « Sfantul Sava » din Bucuresti. Invitati acestei editii sunt: dl. Daniel Barbu, profesor la Facultatea de Stiinte Politice Bucuresti si dl. Costi Rogozanu, jurnalist la Cotidianul, care vor intra in debate alaturi de doi liceeni.

Aparut din convingerea ca o societate nu poate fi democratica fara participare si dezbateri publice, proiectul presupune dezbateri lunare in amfiteatrele liceelor din tara, in perioada decembrie 2008 - iunie 2009. Impartiti in echipe pro-contra, echipe formate din invitati si elevi provoaca audienta la o runda de debate, prezentand pledoarii afirmatoare si negatoare alternative asupra unei motiuni date. Conferintele Civice propun astfel o modalitate moderna, provocatoare si consistenta de abordare a unor chestiuni sensibile si relevante referitoare la diversitate, minoritati, solidaritate sau toleranta, alaturi de reprezentanti ai societatii civile/ lumii academice si de jurnalisti de la Cotidianul.

Transcrierile dialogurilor apar pe site-ul www.conferintelecivice.ro, alaturi de fotografii, articole si alte resurse ale proiectului. Ne sustin in acest demers Fundatia Familiei Ratiu, agentia de consultanta Selenis si Compania SIVECO Romania, alaturi de partenerii media Hotnews.ro, Idei in Dialog si Cotidianul.

Persoana de contact
Monica Mocanu
Coordonator de proiect
0740042224
office.ardor@gmail.com
http://www.ardor-deb.ro