La Balul de Caritate de Halloween de anul acesta au fost stransi 357,000 €. Datorita generozitatii sponsorilor, partenerilor si voluntarilor care s-au implicat, peste 90% din fondurile stranse vor merge direct catre programele Fiecare Copil in Scoala, prin care Ovidiu Rom lupta impotriva abandonului scolar provocat de saracie.

Ethan Hawke, oaspetele de onoare al serii, i-a incurajat pe toti cei prezenti sa se implice direct si sa fie “parte din solutie” prin “echiparea unui copil sarac pentru scoala” sau chiar prin “adoptarea unei scoli dintr-o comunitate saraca”.

Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein, a vorbit despre discrepanta dintre aspiratiile pentru cei dezavantajati si ceea ce se pune in practica. Excelenta Sa a punctat faptul ca “educatia este strans legata de progres si nimic nu este mai important pentru viitorul Romaniei decat cresterea nivelului general de educatie”

Trecerea de la licitatia cu obiecte de lux la implicarea activa in programele Ovidiu Rom, s-a dovedit un succes. Patru companii s-au angajat sa aloce 10,000 € fiecare pentru a Adopta o Scoala: Carrefour, E.on, Oracle, si Prospectiuni. Trei companii au decis sa sponsorizeze Scoli de Vara: Petrom (patru scoli de vara), Raiffeisen, si Rosia Montana Gold Corporation. Peste 100 de oaspeti au facut o donatie de 50 € sau mai mult pentru a ajuta un copil sarac sa mearga la scoala.

Ovidiu Rom a recunoscut de asemenea Investitorii Majori ai initiativei Fiecare Copil in Scoala, care au donat peste 100,000 pentru aceste programe: Athenee Palace Hilton, Pepsi, ProTV si Rompetrol, iar Citi a fost recunoscut drept cel mai longeviv sponsor.

Multumiri speciale pentru productia evenimentului:

Centrul International de Conferinte si Biroul Permanent al Camerei Deputatilor
Athenee Palace Hilton
ProTV si Stage Expert
Saatchi & Saatchi, Kubis si Canale & C.
Brown Forman, Heineken, Halewood and Pepsi
Starbucks, Pizza Hut si Pascuci
Cabral si Adela Popescu
Horia Brenciu Band si djarabu
80 tireless volunteers
Peste 150 de articole, 30 de machete de presa si 25 de stiri TV au fost dedicate Balului de Caritate de Halloween din acest an. Pentru a urmari filmul difuzat la Bal despre programele noastre click aici.

Balul va fi difuzat de ProCinema, duminica, 7 Octombrie la ora 14.45.Fotografii de la eveniment vor fi disponibile pe www.halloween.ovid.ro la inceputul saptamanii viitoare.

Pentru mai multe informatii despre programul Adopta o Scoala sau despre cum va puteti implica, ne puteti contacta la 021 315 8806, sau email office@ovid.ro.